Ruta: Camí de Ronda, de Sant Feliu a Platja d’Aro

Josep Grau.  Montaltrek
247

Ara que ja som a la primavera, però encara les platges no s’han omplert, dona  gust caminar a prop de cales precioses i travessar platges desertes mentre sentim la calma, l’olor del mar i contemplem aquestes vistes que ens regala la nostra Costa Brava.

Aquesta ruta la proposem en dues versions, una per a persones més atrevides que seria la ruta sencera de Sant Feliu a Platja d’Aro i tornar: uns 18.1 Km (també hi ha la possibilitat d’agafar un taxi a Platja d’Aro i ens estalviem la meitat del recorregut).

La segona versió és més lleugera, sense fortes pujades. És una ruta que comença amb una baixada escalonada i la resta és tota planera. Són uns 5.3 Km d’anada i el mateix de tornada (encara que tenim l’opció del taxi que hem comentat). Podem dir que és una ruta pensada per a “sèniors”, en la qual l’esforç és controlat per a poder fer-ho tothom.

Parlem doncs d’aquesta versió més lleugera:

El punt d’inici és a Sant Feliu de Guíxols. Hem de buscar el carrer Dr. Fleming i situar-nos al començament, a la cruïlla amb la carretera de Sant Feliu de Guíxols a S’Agaró.

Aparquem en aquest punt carrer Dr. Fleming, 2, o a prop i baixem fins a trobar la Ctra. de S. Feliu, que seguim A LA DRETA en suau pujada uns setanta metres. Passem pel davant de l’edifici “Les Piràmides” i en arribar a la primera corba, prenem el carreró que surt direcció al mar.

Quan siguem a la cruïlla, anem A LA DRETA i uns 50 metres més endavant, tenim el MIRADOR DE PUNTA DEL MULAR.

Una vegada vist, tornem enrere fins a la cruïlla que hem passat i la seguim ara A LA DRETA, baixem unes escales i el curt camí que tenim fins a S’Agaró serà el tros que passarem més característic del que és el camí de ronda.

Hem d’anar seguint els senyals i el camí ens portarà primer a travessar S’Agaró per la platja i el passeig de mar. I després, en un bonic camí ample i molt ben arreglat, anirem seguint fins a arribar a la CALA CONCA.

Passada aquesta cala, travessem un bosquet i al cap de poc ja entrem a la zona urbanitzada de Platja d’Aro, a on al final del carrer Punta prima,  podem decidir tornar per la mateixa ruta o bé cridar un taxí que ens retorni al punt d’origen.

Aquesta és una ruta de la qual no es pot descriure el paisatge, ja que cada racó ens sorprèn, ja sigui una cala, uns illots, una platja, el mar i tot el que commogui els vostres sentits.

 
ITINERARI SÈNIOR
Itinerari: Circular. | Durada:  3:30 h. | Desnivell: 10 m. |
Distància:  10.6 km. (Atès que la tornada és pel mateix lloc, es pot fer en taxi i són 5.3 km i 1:45 h.)
Track: Camí de Ronda- Sant Feliu de Guíxols- Platja d’Aro.
 
ITINERARI ATREVIT
Itinerari: Circular. | Durada:  4:40 h. | Desnivell: 386 m.
Distancia:  18’1 km.(Atès que la tornada és pel mateix lloc, es pot fer en taxi i són 9 Km i 2:20 h.)
Track: Camí de Ronda- Sant Feliu de Guíxols- Platja d’Aro.
 
COMPARTIR