Ruta: La Vall de Marata

Josep Grau.  MONTALTREK
202

Aquesta vall és un bonic i tranquil descobriment, ben a prop nostre, just aquí a Les Franqueses del Vallès. És molt bonic a la primavera en què els camps regalimen color, els cereals vida i s’ajunten diferents paisatges en poc espai. Passarem per aquests punts d’interès:

Santa Coloma de Marata: Aquesta Vall de Marata ja es coneixl’any 940 com a Messerata. És l’església a la qual acudia tota la pagesia disseminada per la Vall de Marata, es tenen les primeres referències  ja l’any 1002, en la confirmació que fa el papa al monestir de Sant Cugat sobre les propietats que té a Messerata. L’última remodelació ha estat en el passat segle XX, l’any 1987.

Torre de Seva: És una torre quadrangular amb merlets als quatre costats, que es pot veure des de Santa Coloma de Marata.Fou construïda al s. XIV per Bertran de Seva.

Riera de Carbonell: Aquesta riera d’uns 14 kilòmetres va a desembocar al riu Congost.Les aigües subterrànies fan que a la seva ribera hi creixi l’avellaner, el pollancre, l’àlber i el vern,molt resistent a sota l’aigua, per això era molt apreciat a Venècia i Amsterdam. Tot aquest conjunt dona un aspecte fresc i abundós al seu voltant.
 

Itinerari:  Circular. | Durada:  1:50 h. 1 Desnivell: 112 m.
Distància:  6.2 km. | Temps: Tot l’any.En particular, la primavera.
Track: Corró d’Avall- Vall de Marata -777

 

COM ANAR-HI?

Iniciem el recorregut a Les Franqueses del Vallès, concretament a Corró d’Avall, en arribar a l’estació de Rodalies, GIREM A DRETA i continuem per la carreterade les Franqueses,fins a MILPINS.I allà, aparquem a l’avinguda de Llerona, al final que hi ha una rotonda sense sortida, tenim la finca núm. 205 al davant.

Comencem a caminar per un estret pas que hi ha a la rotonda que dona a la carretera, i girem a ESQUERRA. Al cap d’uns 50 metres, veiem a l’ESQUERRA  un bonic passeig de plàtans que hem de seguir.

Passem pel Mas Avel·lí i no deixem la pista fins a trobar una cruïlla que gira lleugerament a ESQUERRA, la prenem deixant la pista per on veníem.
Anem avançant per aquesta pista i en trobar una nova cruïlla, seguim RECTE ENDAVANT, fins trobar la carretera asfaltada.

Aquí el track ens marca seguir la carretera, però és millor prendre el camí que hi ha a l’altra vorera de la carretera i al cap d’uns 400 metres, un rètol ja ens indica que GIREM A ESQUERRA. I al cap de poc arribarem a l’església de Santa Coloma.

Iniciem la tornada, a ESQUERRA, anem a buscar la carretera i la seguim  A DRETA, pel darrere d’una tanca de fusta; quan s’acaba la tanca, trobem l’inici del camí de Cal’Enric.I uns cinc metres més avall, a l’altra vorera, neix un corriolet en forta baixada que hem de seguir.

Al cap de pocs metres, seguim A ESQUERRA, al costat nostre queda la simpàticaRiera de Carbonell que travessem per un pontet de ciment.
Ignorem el primer desviament, però en el següent pugem lleugerament A ESQUERRA i sortim en uns camps de cereals amb una vista molt oberta.

Anem seguint el corriol principal, ignorant tots els desviaments fins a arribar al Parc de Milpins. I d’allà, per un corriolet, tornem a la pista a on hi ha el Mas Avel·lí. I tot seguint direcció DRETA, passem pel passeig de plàtans i fins al cotxe que ens estarà esperant.

COMPARTIR