Desencallat l’afer de Can Fàbregas

Manuel Roca i Cuadrada.  Periodista
433

L’anunci de l’arribada d’un gran operador comercial a la nostra ciutat, El Corte Inglés, l’anomenada locomotora comercial, amb la creació d’un important nombre de llocs de treball, des del primer moment va ser objecte de polèmica, començant pels comerciants, que no tots ho valoraven de la mateixa manera. Malgrat experiències d’altres poblacions que han viscut una situació igual, és fa difícil qualsevol valoració.

A part d’aquesta consideració lògica i que caldrà analitzar a partir de l’inici de l’activitat comercial, és d’agrair l’acord a què van arribar els partits polítics, la Plataforma Salven Can Fàbregas i la CUP en el darrer Ple Municipal, per desencallar el tema, eliminant obstacles que impedien continuar les obres.

Recordem que s’havien iniciat després d’una sentència judicial que va semblar que hi donava llum verda –diem va semblar, perquè després va resultar no ser així– ja que una sentència posterior del TSJC obligava a la paralitzar-les.

En resum, per desencallar la qüestió calia trobar-hi una sortida. No podíem perdre més temps ni diners. Davant aquesta realitat, l’alcalde Joan Mora va apostar per negociar amb tots els grups polítics i amb la Plataforma Salvem Can Fàbregas, per trobar una solució definitiva que permetés unanimitat per fer realitat el projecte.

Evidentment no va ser gens fàcil, malgrat les reunions prèvies al Ple, l’acord definitiu no va ser possible sense que abans s’hagués suspès i reiniciat dues vegades la sessió plenària, un fet insòlit a casa nostra que desitjaríem que no es repetís. Va costar, però finalment hi va haver acord i el tema es va desencallar.

No és moment d’analitzar amb detall les contrapartides exigides per aconseguir l’acord, però sí que val la pena aprofitar aquest fet per insistir una vegada més que els que tenen responsabilitats de govern i els que estan a l’oposició, han de ser més negociadors, han de treballar pensant més en la ciutat, que a fi de comptes és el compromís que els lliga a l’electorat, que és qui els ha fet confiança.

Gairebé a la meitat de la legislatura i encara no s’ha articulat cap compromís amb els grans temes de ciutat. Ens agradaria poder pensar que el que els acabem de comentar és l’exemple d’un canvi de tarannà polític.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí