Dret a decidir i reactivació econòmica

Manuel Roca i Cuadrada.  Periodista
420

Oriol Junqueras, en el seu discurs del debat d’investidura d’Artur Mas com a nou president de la Generalitat de Catalunya, va deixar ben clar que el pacte d’estabilitat que ERC li ofereix té com per objectius prioritaris el dret a decidir i la reactivació econòmica.

Govern i ERC, des de l’oposició, estan disposats a treballar pels mateixos objectius, malgrat les diferències existents en els plantejaments econòmics i socials, així com ideològics d’ambdues formacions polítiques. No serà fàcil, però la realitat és aquesta.

És evident que el Govern de la Generalitat de Catalunya, presidit per Artur Mas, haurà de filar molt prim a l’hora d’elaborar el full de ruta per al nou mandat, ja que les prioritats que li ha marcat ERC a canvi del seu suport, encara que sigui des de l’oposició, l’obligaran a incrementar ingressos, suavitzar les retallades, complir amb el dèficit fiscal que li exigeix el Govern de l’Estat, reactivar l’economia, garantir l’estat del benestar i plantejar-se seriosament la consulta sobre el dret a decidir, una de les exigències d’ERC.

Tot plegat necessita d’un treball d’equip,  – nou govern – coordinat, coherent i que a més sigui capaç d’aconseguir la implicació d’altres forces parlamentàries.

Artur Mas no ho té gens fàcil, però hem de confiar que aquests dos anys de govern que han precedit a la nova legislatura hauran servit per mesurar, amb menys risc d’equivocar-se  a l’hora de prendre decisions.

Estem iniciant una nova legislatura amb molts reptes.

El nostre futur hi està en joc.

Siguem-ne conscients.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí