No tot ha de ser negatiu

Manuel Roca i Cuadrada.  Periodista
476

No tot han de ser alertes, alarmes per situacions d’alt risc. No tot ha de ser negatiu. La veritat és que en els darrers anys –perquè ja en portem uns quants– aquesta és la tònica de la majoria d’informacions que ens arriben per tots costats.

Ho estem passant malament. És cert. No n’hi ha cap dubte. Ens toca viure una situació de crisi econòmica com mai. S’han acabat les vaques grasses. S’han acabat les grans disbauxes econòmiques. Menys trens d’alta velocitat que no tenen pràcticament usuaris, menys aeroports que no s’utilitzen, perquè no tenen raó de ser i menys de tot. Per què? Doncs perquè no som rics i també perquè no hem sabut fer bé les coses quan tocava. Ara estem pagant-ne les conseqüències. Una crisi que de moment no té aturador i que ens està posant les coses molt difícils.

Són habituals les notícies dolentes en temes d’economia. Són dolentes també quan es refereixen a les conseqüències que comporten les mesures que pren el govern de l’Estat per complir amb les exigències de la Unió Europea.

De tot plegat, potser que no en parlem més. Hem passat l’agost estressats per aquest bombardeig d’alertes i alarmes. Fem un parèntesi i deixem tota aquesta part fosca i negativa perquè també tenim, almenys els mataronins, algun motiu que ens pot fer oblidar encara que sigui per uns moments tota aquesta història.

Dues waterpolistes mataronines, la Roser Tarragó i la Marta Bach, del Centre Natació Mataró, guanyen la medalla de plata en les Olimpíades de Londres. Un fet històric que diu molt en favor d’aquestes noies de casa. Els comentaristes esportius han deixat constància en les seves cròniques d’aquest esdeveniment esportiu marcat per l’eficàcia d’un conjunt que malgrat ser la primera vegada que competien en uns Jocs Olímpics han confirmat la fortalesa i excel·lent preparació de totes dues jugadores mataronines.

Els resultats assolits per aquestes dues noies de casa nostra són una demostració clara del que podem aconseguir i on podem arribar tots plegats si de veritat ens ho proposem. Sabem, ho apuntàvem en començar, que estem davant d’una situació complexa, difícil, però hem d’estar segurs que si ens ho proposem serem capaços de sortir-nos-en.

Roser Tarragó, Marta Bach, l’enhorabona pel vostre èxit. Un èxit merescut, perquè heu sabut guanyar-lo, amb treball, molta dedicació i amb il·lusió.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí