El festival ‘Poesia i +’ s’iniciarà amb una activitat sobre Joan Maragall i Josep Palau i Fabre

Text: Fundació Palau
1224

Començarà el dia 25 de juny amb un acte inscrit dins de l’Any Maragall. Un concert sobre textos de Joan Maragall i de Josep Palau i Fabre serà el punt d’arrencada del festival. Ignasi Roda, composició, veu i guitarra, Josep Anton Garcia, arranjaments i piano i Vassil Lambrinov, violí, en seran els protagonistes. Prèviament, Tomàs Nofre, president de la Fundació Palau, n’haurà fet la introducció amb una intervenció sobre “Josep Palau i Fabre, lector de Maragall”.

El festival es perllongarà fins el 24 de juliol. Els versos de Joan Vinyoli, Joana Raspall, Miquel Martí Pol, Maria Mercè Marçal, Vicent Andrés Estellés i molts d’altres hi seran presents. Mercè Sampietro i Eduardo Iniesta, entre d’altres, els interpretaran. Marta Millà ens acostarà els poetes sufís Rumi, Ibn Arabí, Attar i Hal·lag. Laia Noguera i altres poetes ens diran els seus propis poemes. En l’apartat musical es comptarà també amb el Quartet Brossa (Músiques de l’Holocaust), amb Jordi Vidal (Món Brel en concert) o amb Pep Jimeno “Botifarra”, que clourà el festival.

També hi haurà una secció a Barcelona, enguany a Arts Santa Mònica, on s’homenatjarà Czeslaw Milosz, el poeta polonès, premi Nobel, en el centenari del seu naixement, on Carles Duarte dirà els seus haikús i on s’atendrà les propostes trencadores i irreverents de Nozomi Teatre. Properament es farà pública i amb detall tota la programació.

COMPARTIR