El Lilium

Passi Garden Home.  www.passigardenhome.com
1002

El Lilium o Lliri blanc destaca a l’interior de la llar gràcies a les seves boniques flors de colors que a vegades també ens ofereixen una fragància exquisida.

El Lliri en test es caracteritza per comptar amb llargs brots en la seva tija i unes fulles que creixen al llarg de tota la tija. La varietat de colors a triar per als Liliums en test és àmplia: des de vermells, grocs, taronges, roses o bicolor amb tocs pastís.

Origen

El Lliri és una planta herbàcia que pertany a la família de les Liliàceas. La planta creix des d’un bulb i compta amb més d’un centenar d’espècies, de les quals la majoria poden trobar-se en l’hemisferi nord.

El Lliri original probablement ve de la Xina (la planta encara creix a Corea, el Japó i certes zones de Sibèria) i es va escampar pel Caucas, els Balcans i els Alps cap a Europa, i posteriorment a Amèrica. En estat salvatge, els Liliums creixen en zones boscoses i en prades.

Les varietats de Liliums disponibles continuen creixent. Són molt conegudes les varietats provinents d’Àsia, que sovint compten amb flors de colors brillants i aromes intenses. A més, es poden trobar també Liliums de flor doble en rosa i blanc.

Cures bàsiques

  • Als Liliums els encanten els espais lluminosos, amb estones de sol.
  • Com més fresc sigui el lloc en el qual es troba situada la planta, major serà el període de floració, que pot estendre’s fins a les 2 o 3 setmanes.
  • Rega-la regularment: és millor que el substrat no s’assequi mai del tot.
  • Les flors marcides poden retirar-se.
  • Després de la seva esplèndida floració, els Liliums es poden deixar a l’exterior, fins que el bulb entri en repòs, llavors la part verda de la planta s’anirà secant, acabant el seu cicle i tornarem a gaudir de les seves flors a la següent temporada.
COMPARTIR