Orquídies: descobreix les ‘Dendrobium’

Passi Garden Home.  www.passigardenhome.com
152

Si les orquídies Phalaenopsis van arribar un dia per quedar-se, les Dendrobium, també originàries del Sud-est asiàtic, busquen el seu lloc amb la seva delicada bellesa.

El seu nom parla dels seus costums en origen. Dendrobium prové de el grec dendron, arbre, i bios, vida, el que fa referència a la seva predilecció per les branques dels arbres i ocasionalment les roques. Aquestes orquídies, de les que n’hi ha unes 1.100 espècies, provenen del triangle que va de l’Himàlaia a sud del Japó i Nova Zelanda.

Les orquídies Dendrobium es caracteritzen per comptar amb un pseudobulb, un òrgan de reserva que emet una tija amb aspecte de canya, d’uns 30 centímetres. Les fulles són oblongues, més curtes que en altres orquídies, i disposades de forma alterna al llarg de la seva tija.

Com cuidar-les

  • Les Dendrobium necessiten un lloc molt lluminós (sobretot entre abril i juny), però fora del sol directe, i amb humitat ambiental.
  • La temperatura ideal és de 16 a 20 graus.
  • L’Oficina Holandesa de Flors recomana regar-les cada set dies, submergint-les en aigua tèbia descalcificada o de pluja; s’han d’escórrer bé, ja que les arrels no suporten l’embassament.
  • Els nutrients han de subministrar-se de forma moderada: amb la meitat de la dosi estàndard és suficient.
  • Les flors duren entre vuit i dotze setmanes. Després de la floració, les plantes necessitaran un període de repòs.
  • L’Oficina Holandesa suggereix tallar el pedicel i la part seca de la tija; altres experts recomanen tallar per sobre de la quarta fulla. La planta podrà tornar a florir en brots vells o nous. Tots els anys, la Dendrobium forma un o dos nous brots; un cop completament desenvolupats, emeten les vares florals.
Aquest mes de Març les orquídies Dendrobium són les plantes protagonistes a Passi Garden Home, vine a veure els preciosos exemplars que hem portat per a tu.
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí