La zamioculca és la planta d’interior del mes de gener

Passi Garden Home.  www.passigardenhome.com
330

Està de moda, és molt atractiva i és increïblement senzilla de cuidar: La Zamioculca és la planta d’interior que obre l’any. Suporta molt bé l’escassetat de llum, per la qual cosa és el moment idoni per a lluir una a casa.

La Zamioculca zamiifolia, també coneguda com la planta zz, és membre del gènere Arum i de la família Araceae. És una planta perenne amb tiges que creixen entre 40 i 60 centímetres. Les seves fulles són suaus i d’un brillant verd fosc. La planta pot arribar a florir, encara que rares vegades ho fa dins de casa.

Cures bàsiques

  • La planta tolera bé tant un espai lluminós com la semiombra.
  • Es troba a gust amb una temperatura que oscil·li entre els 18 i els 22 °C. La planta no hauria de passar fred, encara que generalment tampoc es queixaria molt.
  • L’única cosa que la Zamioculca no porta res bé és l’excés de reg. De fet, el substrat pot deixar-se assecar una mica entre reg i reg. La planta compta amb fortes propietats habituals en les suculentes en les seves fulles i en les seves arrels, per la qual cosa pot suportar bé un període sec.
  • Se sentirà molt bé si li apliquem una vegada al mes fertilitzant per a plantes verdes i li empolvorem les fulles amb aigua tèbia.
  • Pots llevar-li les fulles velles, i si compta amb llum suficient, li sortiran noves.
  • Les seves arrels són increïblement fortes i poden deformar el plàstic del test, i fins i tot partir la jardinera. Per això, és millor trasplantar-la a un test més gran abans d’arribar a aquest punt.
  • A l’estiu, quan la temperatura ja no baixa dels 12 °C, la planta pot situar-se al jardí o també pot fer-se en un pati interior. Vés amb compte no obstant això de no situar-la en un espai amb sol directe.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí