El Maresme reivindica la qualitat de les seves maduixes

Text: Consell Comarcal del Maresme
477

Les maduixes, conjuntament amb els pèsols, són els productes d’horta que més fama han donat al Maresme, una comarca que manté com a zona de conreu el 9% de la seva superfície i que aposta per retornar al sector agrari el pes que havia tingut en el passat.

La innovació ha facilitat que els consumidors tinguem a la nostra disposició tot tipus de productes fora de temporada, però, com ens diuen els experts, en el seu punt òptim de maduració és quan realment es poden apreciar els aromes, textures i sabors propis de cada producte. Ara és el moment de la maduixa del Maresme.

El seu color vermell, la seva textura ferma i el seu aroma característic donen nom propi a la maduixa del Maresme. Qui la tasta repeteix i aquest és un dels objectius de les Jornades gastronòmiques que fins al 29 de maig ens apropen el producte a la taula. L’altre, és visibilitzar la creativitat dels cuiners i artesans alimentaris maresmencs que, coneixedors de les propietats d’aquesta fruita, són capaços de crear autèntics plats d’autor i productes exclusius.

En aquesta edició 2016 de les Jornades gastronòmiques de la maduixa hi participen 45 restaurants, pastisseries i establiments alimentaris de 13 municipis de la comarca, alguns dels quals aprofiten per programar fires, tallers i altres activitats complementàries per atraure visitants.

A banda d’això, en els darrers anys ha anat creixent el nombre d’artesans que comercialitzen productes singulars amb receptes pròpies que incorporen la maduixa del Maresme. Als productes de pastisseria i melmelades, s’hi han afegit preparats càrnics com les hamburgueses de maduixes de Cal Tete (El Masnou) o les botifarres de maduixes de Can Pocurull (Vilassar de Mar). A aquests productes d’autor s’ha sumat aquest any la marca de cerveses artesanes Balate (Vilassar de Mar) que ha presentat una edició limitada de cervesa batejada com “Balate Strawberry field”. El mestre cerveser de la marca ha creat una cervesa d’alta fermentació macerada i madurada amb maduixes del Maresme. Es tracta d’una edició exclusiva per acompanyar aquestes jornades gastronòmiques.

Podeu veure les creacions dels mestres artesans que treballen amb maduixa del Maresme, els productors de maduixa que tenim al territori i les propostes gastronòmiques que ofereixen els restaurants i municipis en el fullet divulgatiu que ha editat el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal a partir del projecte Productes de la Terra Maresme, amb el qual col·labora la Diputació de Barcelona. El podeu descarregar aquí.

FIRES DE LA MADUIXAXIII Fira de la maduixa. Sant Pol de Mar. Plaça del Torrent Arrosser. Dissabte 7 i diumenge 8 al matí. Amb tallers i música en directe. Diumenge a les 12h: maduixada popular.Diada de la maduixa. Arenys de Munt. Plaça de l’Església. Diumenge 8 durant tot el matí. Venda de maduixes, fira artesana, demostració de l’art de la punta i espectacle infantil.

13a Diada de la Maduixa. CANET DE MAR. Riera Sant Domènec. Diumenge 8 de 10 a 15 h. Venda de maduixes de productors locals, Fira Mercat d’Artesania, Concursos de postres i pastissos de maduixes, Tallers infantils.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí