El pèsol i els seus saborosos àpats tornen al Maresme

Text: Redacció
398

El passat divendres 7 de març va començar la 20a Pesolada a set restaurants de Caldes d’Estrac, amb menús que s’elaboren amb el pèsol de la floreta o garrofal com a protagonistes d’aquest certamen gastronòmic, plenament consolidat. Precisament, algunes d’aquestes receptes es van degustar en l’acte d’inauguració de l’edició d’enguany de la Pesolada, que s’allarga fins al 4 de maig.

L’acte –celebrat al restaurant Marola, de Caldes d’Estrac– el va organitzar l’Associació de Restauradors i Hostalers locals i va aplegar representants de diversos sectors vinculats al turisme i la restauració, a més de diferents càrrec polítics, com els diputats maresmencs, Benet Maimí  i Salvador Milà; i el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, entre d’altres.

La Pesolada de Caldes d’Estrac és l’esdeveniment gastronòmic al voltant del pèsol amb més trajectòria de tots els que s’organitzen  al Maresme. Així ho va explicar el president de l’Associació de Restauradors i Hostalers de Caldes d’Estrac –i president alhora del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme–, Josep Navarro, que va destacar l’esforç realitzat durant aquestes 20 edicions de la Pesolada per part del sector de la restauració local, “que ha apostat per mantenir un certamen plenament consolidat, després d’haver patit crisis econòmiques potents com aquesta darrera”.

Navarro també va reivindicar Caldes d’Estrac com a municipi pioner en l’organització d’aquesta ineludible cita gastronòmica, que també és el primer que enguany ha obert el cicle de pesolades que es celebren a la comarca, com va explicar el president del Consorci de Turisme Costa de Barcelona-Maresme, Jaume Borrell.

Per la seva banda, l’alcalde de Caldes d’Estrac, Joaquim Arnó, va refermar la voluntat de continuar treballant en col·laboració amb el sector de la restauració local per a properes edicions de la Pesolada. El Conseller Pelegrí va encoratjar a obrir noves expectatives d’aquesta cita gastronòmica de Caldes, que “passen per aprofitar les qualitats nutricionals del pèsol, fer-lo  un producte de proximitat i obrir-lo a l’exterior”. En aquest sentit,  Pelegrí va destacar les tasques que es desenvolupen des del departament per aconseguir un segell de qualitat per alguns productes que podria ser perfectament adequat per la varietat de pèsol de la comarca, coneguda com “la perla verda del Maresme”.

Pèsols per a tots els gustos

D’altra banda, coincidint amb l’inici de les Jornades gastronòmiques de la cuina del pèsol del Maresme, el passat 13 de març, el Consorci de Turisme va presentar l’opuscle que recull les ofertes culinàries dels 18 municipis participants. A més, el Gremi d’Hostaleria va presentar la XVII Jornades del Plat de Mataró.

El Maresme ret així homenatge al pèsol, un dels productes més tradicionals de l’horta i la cuina de la comarca. Les Jornades promocionaran la cuina d’aquest llegum en les seves diferents variants fins el dia 30 d’abril.

Enguany, prop d’un centenar de restaurants de 18 municipis de la comarca presenten una variada oferta de plats i menús que tindran l’anomenada “perla verda del Maresme” com a ingredient estrella.

La cuina del pèsol del Maresme és una de les jornades gastronòmiques amb més tradició a la comarca.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí