El port de Mataró acollirà vaixells de gran eslora

Text: Varador 2000
434

El port de Mataró acollirà a partir d’aquesta tardor un amarrador amb capacitat per a una vintena de vaixells de 20 a 50 metres d’eslora en llargues estades. Actualment, entre Barcelona i França, no existeix cap altre port capaç d’acollir iots d’aquestes característiques durant la temporada d’hivern. L’explotació d’aquesta dàrsena interior del moll de ponent del port de Mataró, autoritzada per Ports de la Generalitat, la realitzarà Varador 2000.

En aquesta nova base nàutica del port de Mataró hivernaran, de moment, una desena d’embarcacions provinents de diversos països. Els responsables de Varador 2000, estan convençuts que aquest projecte tindrà un impacte econòmic “molt important” en la ciutat.

Segons diversos estudis realitzats a França i a Itàlia, aquests superiots generen un consum a les zones on atraquen que oscil·la entre el 8% i 10% del seu valor. Els seus propietaris són navegants amb un gran poder adquisitiu i tots, a més, disposen de tripulació pròpia. Comptant que el cost mitjà d’aquests iots és de 4 milions d’euros, amb una ocupació hipotètica de 18 iots, la dàrsena de Mataró “generaria un moviment anual d’uns 7 milions d’euros a la ciutat”. Els més beneficiats seran els sectors del turisme, el comerç i la restauració (hotels, bars, restaurants, botigues…) així com les empreses de serveis del port (components, recanvis, benzinera…).

La nova base nàutica de Mataró per a vaixells de gran eslora està situada davant mateix del nou hotel Atenea Port Mataró, un establiment de quatre estrelles de 94 habitacions i 10 apartaments que entrarà en funcionament durant el primer trimestre de 2012. La dàrsena que acull l’amarrador també disposa d’un helistop (plataforma d’aterratge d’helicòpters destinada a rebre i traslladar persones) i d’un pàrquing amb capacitat per a un centenar de vehicles.

L’entrada en funcionament d’aquest amarrador per a superiots també “suposarà projectar internacionalment la imatge i el nom de la ciutat de Mataró”. En aquest sentit, Varador 2000 també ha previst utilitzar aquesta base nàutica per organitzar-hi esdeveniments nàutics que apropin la ciutat al port.

COMPARTIR