El Port de Mataró licita les noves concessions d’amarratges i locals

Text: Redacció
756

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president del Consorci Port de Mataró, Ricard Font, acompanyat de l’alcalde, Joan Mora, i del gerent del consorci, Joan Bellavista, va anunciar el passat mes de juliol que es licitaven les noves concessions del Port de Mataró, que entraran en vigor a partir de la finalització de les actuals, l’1 de maig de 2018. Aquestes noves concessions  d’amarratges, locals comercials, pallols i aparcaments tindran un termini de 10, 15 o 30 anys, amb possibilitat de pròrroga per 5 anys més. A més, Font va explicar que el Consorci Port de Mataró (format per Generalitat i Ajuntament) havia aprovat una inversió de més de 12 milions d’euros per renovar, adequar i millorar les actuals instal·lacions i donar-li un nou impuls a l’equipament.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Ajuntament de Mataró i el Consorci Port de Mataró van possibilitar la renovació de les concessions amb condicions avantatjoses amb l’objectiu de facilitar la continuïtat dels usuaris nàutics i activitats comercials actuals i també per atraure nous clients. Així, va obrir-se un primer termini de sis mesos (des d’aquest passat juliol i fins al 15 d’abril de 2015) de promoció especial amb una oferta avantatjosa per als usuaris i titulars actuals dels amarraments, locals, pallols i aparcaments, tant pels preus com pels terminis previstos. A partir de llavors, les condicions per a les noves concessions seran les del mercat i els preus generals del moment. Els interessats poden accedir a la documentació i formulari de sol·licitud online, a partir de la data de publicació al DOGC, al perfil del contractant del web  www.portmataro.com.

A més, el Port ha concertat amb diferents entitats bancàries unes línies de finançament especial per als interessats en aquestes noves concessions. Podrà fer-se a 3, 5 i 8 anys.

El port esportiu de Mataró disposa de 1.080 amarraments amb eslores compreses entre els 7 i els 30 metres i de 72 locals comercials amb un total de 6.700 m2 de sostre, més de 200 pallols i 200 aparcaments coberts. Les instal·lacions inclouen un escar varador amb una grua pòrtic de 100 tones, una estació de servei, 800 places d’aparcament de rotació, i un hotel de quatre estrelles dins del mateix recinte portuari. En la zona del contradic, annex al port esportiu,  existeix una dàrsena pesquera amb llotja de peix i una  dàrsena per a iots de gran eslora.

Inversió i projectes d’adequació i millora

D’altra banda, el Consorci Port de Mataró ha aprovat un projecte inversor de més de 12 milions d’euros per adequar la dàrsena de la nàutica esportiva i d’esbarjo, així com els vials i espais comuns i la zona comercial i de serveis. Aquesta inversió permetrà augmentar la qualitat, la seguretat i la sostenibilitat de les instal·lacions de tota l’àrea portuària, la dàrsena nàutica, la zona comercial, els pallols i els aparcaments i garantir la prestació de serveis portuaris de qualitat a llarg termini.

Els projectes d’adequació s’executaran per fases per tal de fer compatible l’activitat ordinària dels serveis portuaris i de la zona comercial amb l’execució de les obres, que s’iniciaran el 2015, s’intensificaran al llarg dels propers 5 anys i l’última actuació està prevista per el 2024.

COMPARTIR