El salt digital és ara!

Eli Guillén.  Màrqueting digital. www.eliguillen.es
166

Ho hem escoltat molt últimament: la digitalització permet a les empreses millorar la seva productivitat, crear ocupació de major qualitat, enfortir la relació amb el client i obrir nous mercats. En definitiva, ajuda a créixer i a guanyar en competitivitat i resiliència, dues qualitats essencials en temps de crisis.

Tanmateix, a Espanya existeix una bretxa digital entre les grans empreses i la resta de companyies que operen en el mercat. Segons xifres de l’Observatori Nacional de Tecnologia i Societat (ONTSI) les entitats amb més de 250 empleats estan digitalitzades en un 68%. Però tan sols el 35% de les petites i mitjanes empreses (pimes) —menys de 50 empleats— posseeix eines digitals. En aquest grup s’inclouen fleques, sabateries, tallers o botigues de roba, però també granges familiars, petits productors de mel o autònoms. En total, suposen el 95% del teixit empresarial espanyol i generen més del 90% d’ocupació.

Per sort, actualment està vigent el Programa Kit Digital que permet a les pimes espanyoles obtenir bons digitals. Avui qualsevol pime pot iniciar la seva transformació digital i dotar-se d’una base tecnològica que li permeti vendre per Internet, visibilitzar el seu negoci en la xarxa o millorar els seus processos productius amb el Programa Kit Digital.

Què és?

El Kit Digital és un programa d’ajudes impulsat pel govern i finançat amb els fons Next Generation de la Unió Europea. L’objectiu del programa és promoure i potenciar la digitalització de les empreses. Especialment, se centra en els autònoms i les micropimes, que són les que menys recursos tenen i, per tant, menys possibilitats d’implantar solucions digitals.

El Programa Kit Digital subvenciona: creació web i presència a Internet, comerç electrònic, gestió de xarxes socials, gestió de clients, intel·ligència empresarial analítica, serveis i eines d’oficina virtual, gestió de processos, factura electrònica, comunicacions segures, ciberseguretat.

Què son els agents digitalitzadors?

Els agents digitalitzadors som empreses i autònoms de l’àmbit tecnològic que oferim serveis i solucions als beneficiaris del Kit Digital. Us ajudem en tot el procés de sol·licitud i gestió de l’ajut.

Les pimes i autònoms han d’associar-se necessàriament amb un Agent Digitalitzador de la seva elecció, per a canalitzar els ajuts econòmics que percebran en el marc d’aquest programa.

Quins són els imports del kit digital?

La primera convocatòria compta amb un pressupost de 500 milions d’euros, aquesta quantitat serà distribuïda segons el grup que el sol·liciti:

  • Grup 1: Petites empreses (10 a 49 treballadors) amb un import màxim de 12.000 €.
  • Grup 2: Petites empreses o microempreses (de 3 a 9 empleats) amb un import màxim de 6.000 €.
  • Grup 3: Petites empreses, microempreses o autònoms (1 o 2 empleats) amb un import màxim de 2.000 €.

A eliguillen.es som agents digitalitzadors i t’ajudarem en totes les fases. Envia’ns un email a hola@eliguillen.es i començarem a activar-nos perquè només tenim fins al 15 de setembre per sol·licitar l’ajut. T’animes?

COMPARTIR