El tomàquet, producte gastronòmic de referència

Text: Consell Comarcal del Maresme
364

El tomàquet del Maresme dóna molt de joc a la cuina i, com a mostra, les propostes que ens han presentat els restauradors i xarcuters de la comarca en la vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet que van concloure el 31 d’agost. Com a entrant, combinat amb el plat principal i, fins i tot a les postres, el tomàquet produit a les hortes maresmenques és cada vegada més apreciat pels cuiners i cuineres. Cada varietat aporta gustos i textures capaces de sorprendre els paladars més exigents.

I Fira del Tomàquet del Vallès

D’altra banda, el dies 25 d’agost i 8 de setembre de 8.00 h a 14.30 h el Centre Cívic La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana acull la III Fira del Tomàquet del Vallès. La Fira vol donar a conèixer el procés de recuperació de les varietats antigues de tomàquet que trobem al Vallès i els productors que les han introduït als seus cultius. Hi haurà parades de venda de tomàquets, oli i pa i activitats lúdiques i educatives que tenen com a objectiu apropar els visitant a l’agricultura local i a l’alimentació de proximitat i de temporada. El programa inclou visites guiades a l’Hort de l’Espelt, on l’Associació Llavors Orientals ens explicarà el procés de recuperació de les varietats locals d’horta i de mongetes, i tastos de les varietats antigues de tomàquet recuperades. També hi haurà xerrades sobre l’ús de plantes aromàtiques als horts, la presentació d’un estudi sobre la recuperació de la mongeta del carai, una xerrada sobre el conreu del cànem i activitats artístiques per a nens i adults.

La III Fira del Tomàquet s’organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, de l’Associació Llavors Orientals i del Convívium Slow Food Vallès Oriental i amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona mitjançant la Xarxa Productes de la Terra.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí