En marxa les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme

Text: Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme
417

El passat dijous 14 de juliol a les 6 de la tarda es va realitzar la presentació de les 7es Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme al Mercat de la Plaça de Cuba de Mataró. Aquestes jornades apleguen un total de 50 restaurants de 9 poblacions de la comarca, amb l’objectiu de promocionar els productes autòctons i la gastronomia del Maresme.

A l’acte hi vàrem assistir unes 350 persones que varen poder degustar més de 1.500 tastets oferts per 13 restaurants de Mataró, Argentona, Premià de Mar, Cabrils i Caldes d’Estrac. L’acte es considera un èxit per part de l’organització, ja que alhora es van cercar sinergies amb el mateix mercat, al fomentar el comerç de proximitat.

En l’apartat de parlaments varen intervenir el regidor de Promoció Econòmica de Mataró, Miquel Rey, el president del Gremi d’Hostaleria i Turisme, Antoni Graupera, i el president en funcions del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Dosrius, Josep Jo. Tots ells van destacar la importància d’actes d’inici d’activitats que incentiven el consum i alhora conjuguen els interessos de tres sectors tan bàsics de l’economia comarcal com són el comerç i els mercats, l’hostaleria i el turisme, i l’agricultura de proximitat.

Altres personalitats assistents van ser l’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez Camarasa (actual president del Consell Comarcal del Maresme), i Ramon Llastarry (actual gerent del mateix ens). En aquest sentit l’alcalde de Sant Vicenç va escoltar la glosa i agraïment que el president del Gremi va fer d’aquesta vil·la, en ser la pionera i impulsora d’aquestes jornades.

Va ser l’any 2005 quan es van iniciar com a activitat complementària a la “1a Fira del Tomàquet ecològic i de les varietats antigues”, fira que va durar dos anys i que va gaudir de la col·laboració del Gremi. A partir de 2007 el Gremi va impulsar les jornades amb el format actual i és el 2010 quan s’incorpora a l’organització el Consorci de promoció turística Costa del Maresme.

Les jornades es duran a terme del 14 de juliol al 28 d’agost, per tant, tota la temporada alta estiuenca, en ser el tomàquet un producte de l’horta maresmenca de temporada d’estiu.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí