Ferran Adrià presenta la novel·la ‘L’obrador dels prodigis’

Text: Redacció
472

El prestigiós cuiner Ferran Adrià va presentar el passat 9 d’abril la novel·la L’obrador dels prodigis a La Casa del llibre, a Barcelona. L’obra, escrita a quatre mans entre l’escriptora maresmenca Sílvia Tarragó i el reconegut pastisser Christian Escribà, narra els orígens de la Pastisseria Escribà i ressegueix tota un època.

En aquest relat, les diferents generacions de la família Escribà i l’evolució de l’univers del dolç acompanyen el lector per espais de Barcelona tan entranyables com l’Avinguda de la Llum o l’Escola del Bosc. A través de la vida de l’Alba, la protagonista, el relat recorre  moments fonamentals de la història de Catalunya i Espanya: la guerra de Cuba, la dictadura de Primo de Rivera, la guerra civil, la postguerra, la dictadura de Franco, la transició… i evoca moments crucials de la ciutat comtal com les exposicions del 1888 i del 1929, la visita d’Eva Perón el 1947 o la vaga dels tramvies del 1951, entre d’altres.

Ferran Adrià, que va presentar L’obrador dels prodigis amb els seus autors, va comentar que la novel·la fa un retrat de la feina impulsada per una generació d’emprenedors que van anar prosperant a través de molt treball i creativitat. “Aquest llibre inicia un gènere que encara no existeix”, va afirmar, destacant com la narració contempla el sentit sensitiu del gust en la pastisseria i l’interrelaciona amb la història.“El llibre és una meravella”, va dir també el prestigiós i innovador cuiner d’aquesta obra.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí