Com ens ha afectat la crisi de la Covid-19?

Text: Coop Maresme
140

Coop Maresme analitza l’impacte de la pandèmia sobre les entitats de l’Economia  Social i Solidària del Maresme.

La diagnosi és un dels indicadors claus que cada any elabora Coop Maresme, l’Ateneu Cooperatiu del Maresme. En aquesta ocasió, com no podia ser d’altra manera, els efectes de la Covid-19 s’han posat de manifest a l’hora d’analitzar el desenvolupament de les entitats de l’Economia Social i Solidària en el territori. “Juntament amb la resta d’Ateneus, vam abordar la tasca de detectar quines necessitats s’han derivat de la crisi, i quines estratègies de resiliència han desenvolupat les entitats de l’Economia Social i Solidària”, afirma Andrea Cobo, responsable de la diagnosi de Coop Maresme.

De la diagnosi, que recull un total de 33 respostes de la comarca, extraiem que entre les afectacions immediates de la pandèmia es troben els problemes de tresoreria, sobretot a mitjà termini. També les reduccions de jornada o desaparicions del lloc de treball entre les entitats enquestades, on s’inclouen cooperatives (24), fundacions (3), associacions (3) i altres formes jurídiques com persones autònomes o SCP (3). Una situació que, d’acord amb Andrea Cobo “porta a les entitats a aprenentatges i adaptacions constants i a haver d’assumir un nivell d’adaptabilitat més dalt davant la incertesa que és tan protagonista en aquests temps”.

 

Les entitats del Maresme, optimistes davant la crisi de la Covid-19. De totes maneres, els efectes negatius deixen passar un raig de llum d’efectes positius: “Tot i que la majoria detecta una crisi i una situació fatal, el confinament ens ha permès parar, reinventar-nos i redescobrir-nos. Hi ha hagut un augment exponencial de les necessitats en formació i assessorament davant d’una situació sense precedents, sobretot en temes de finançament, intercooperació, suport mutu, comunicació i adaptació tecnològica”, destaca la responsable de la diagnosi, la qual també subratlla les afectacions emocionals i la impossibilitat en la desconnexió digital.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí