Hàbits per mantenir la ment en calma

Text: AMIC
599

Sens dubte, després de fer vacances estem més guapes i guapos… Això està directament relacionat amb el relax i la tranquil·litat… El ritme frenètic, l’estrès laboral o acadèmic on tot es requereix per ja, fa que la nostra ment funcioni a massa revolucions i no ens permet relaxar-nos. És per això que és imprescindible mantenir la ment en calma.

Després de les vacances arriba el torn de guanyar diners treballant, però pagant un preu molt car: l’ansietat i l’estrès. Òbviament, no tots els treballs són iguals, però generalment aquest aspecte apareix en tots. Aquells relacionats amb la comunicació, les finances o la informàtica solen ser els que tenen més números…

Per tot això, és convenient parar, tranquil·litzar-se, respirar fondo o fins i tot, fer exercicis de ioga per començar el dia amb l’energia necessària. En aquest article, apuntem quines són les tècniques per relaxar el cos i la ment.

L’exercici físic és la pràctica més recomanable

En el dia a dia sorgeixen problemes que ens poden atordir i fins i tot frustrar el nostre descans a l’hora de dormir i crispen el nostre rostre i deixen senyals en forma d’ulleres. La vida és dinàmica i cada dia és diferent, pel que és convenient estar preparat per a les diferents complicacions que comporta.

Com a recomanació, l’acció més infal·lible és apostar per l’exercici físic. Els experts recomanen fer un mínim de 20 minuts d’exercici diari, però no té per què ser un esport que exigeixi un esforç gran. Amb una passejada rutinària serà suficient, però anem a destacar altres activitats físiques que pots fer per tenir la ment sana.

La primera, és el ioga. Gràcies a ell, és possible fer front a la depressió i l’ansietat, ja que redueix l’estrès. A causa de la força mental que aporta a les persones que el practiquen, resulta una proposta excel·lent per obtenir una bona salut mental. No importa quin sigui el tipus de ioga que fas, però has de tenir en compte que amb ell, aconseguiràs una ment molt més saludable amb uns beneficis gairebé instantanis. D’altra banda, trobem el pilates, amb el qual augmentarem flexibilitat en el nostre cos, tonificarem, podrem dormir millor i tindrem una major autoestima. Així mateix, també és ideal per relaxar-nos. D’altra banda, esports com el gimnàs, el jogging, el futbol o el bàsquet també són recomanables, ja que ens cansaran i així podrem dormir millor i amb més relaxació.

Deixant enrere l’activitat física, una altra pràctica interessant és explorar idees noves. D’aquesta manera, aconseguirem una ment i cos més saludables. El més important és tenir una actitud positiva en tot moment i socialitzar-se, per així obtenir un millor funcionament del sistema immunològic i cardiovascular. A més d’això, ser obert o oberta davant les persones per així, tenir un millor humor.

Per tenir una bona salut mental, els exercicis de lògica també seran grans aliats. Així, els puzles, mots encreuats o sudokus, obligaran al nostre cos a augmentar la plasticitat neuronal. D’aquesta manera, les neurones aconseguiran adaptar-se a nous reptes i aprenentatges. Sortir de la zona de confort i saber moure’s en entorns nous enfortirà les nostres neurones. Precisament, els éssers humans del passat  aconseguien sobreviure gràcies a la invenció i l’enginy.

El món espiritual també pot ser de gran ajuda. Només cal connectar amb un determinat sistema de creences que enllaci amb una font d’inspiració que ens proporcioni pau, serenitat i seguretat. És a dir, aconseguir algun referent intel·lectual de l’índole que sigui, religiosa, familiar o del nostre cercle d’amistats.

És important destacar, que la tecnologia ha augmentat el fet que cada vegada siguem més sedentaris. L’ascensor o el comandament a distància són alguns exemples. Si tornem a fer referència als nostres avantpassats, observem com eren caçadors i s’havien de moure contínuament per obtenir aliment. Per això, és important adonar-se que hem d’aixecar-nos del sofà i fer exercici per mantenir una salut física i mental completa. Així mateix, cal apostar per una vida lliure, més simple i amb la qual ens conformem sense anhelar més del que hem de tenir. D’aquesta manera, aconseguirem sentir-nos molt millor amb nosaltres mateixos, ja que abandonarem la idea de frustrar-nos per allò que no tenim i aconseguirem no deprimir-nos.

Ara que coneixes quins són els tips per tenir una salut mental òptima, comença a posar-ho en pràctica per gaudir de tots els seus beneficis. Últimament, sembla que les persones li atorguen una gran importància a la salut física per la preocupació pel culte al cos, però cal saber que la ment és essencial, ja que mou al cos. Sentir-se bé amb un mateix, ser feliç, alimentar-se bé i practicar esport no té preu. Practica exercici diàriament almenys 20 minuts al dia, realitza 5 àpats diaris consumint fruites i verdures fresques i dorm entre 7 i 8 hores. Observaràs com portant a terme aquests senzills hàbits tindràs una ment menys preocupada, un cos més relaxat i, per tant, una salut molt més enfortida.

COMPARTIR