La família de l’home que va morir intoxicat per un bolet a Mataró reclama 200.000 euros d’indemnització

Text: ACN
1326

La família de l’home que va morir el passat 18 de novembre de 2011 per ingerir un bolet tòxic, que ell mateix havia collit d’un parterre de sorra de Mataró, ha presentat una reclamació administrativa de responsabilitat patrimonial a l’Ajuntament. Li reclamen al consistori una indemnització de 200.000 euros perquè, segons els familiars, el servei de jardineria de l’Ajuntament hauria de vetllar per la seguretat dels ciutadans, sobretot quan es va decidir plantar una espècie d’arbre que està “associat” al fong tòxic. Fonts municipals asseguren que els serveis jurídics del consistori estan analitzant el cas però, ara per ara, cap responsable polític ha volgut fer declaracions sobre aquest assumpte.

La família de l’home mort ha contractat els advocats de Menfis Grup per aquest cas. La seva directora jurídica, Mercedes Pérez, recorda que l’endemà que transcendís la mort de l’home, l’Ajuntament va fer retirar tots els bolets de parcs i jardins i es va “empaperar” la ciutat amb cartells alertant a la població del risc que suposava menjar-ne. Aquesta feina, lamenta Pérez, s’hauria d’haver fet abans.

Segons Pérez, l’Ajuntament és responsable de vetllar per la seguretat dels seus ciutadans i, sobretot en aquest cas, quan es va decidir plantar un arbre que segons les proves pericials està “associat” al bolet tòxic. Pérez també lamenta que cap representant del consistori truqués a la família després dels fets. L’home vivia amb la seva dona i el seu fill a Mataró.

L’home, de 73 anys, va traspassar el 18 de novembre a l’Hospital Clínic de Barcelona, on va ingressar amb una hepatitis fulminant provocada per la ingesta d’una ‘lepiota brunneoincarnata’, que ell mateix va collir d’un parterre de la Via Sèrgia, al polígon industrial Les Hortes. Quan va arribar a casa es va fer una truita amb aquell bolet tòxic.

 

COMPARTIR