La Poinsettia o Flor de Pasqua

Passi Garden Home.
489

La Poinsettia, també coneguda popularment com a Flor de Pasqua, és la planta típica del Nadal.Encara que trobem poinsetties de diversos colors, la preferida per decorar els ambients nadalencs és la vermella.La seva intensa tonalitat la converteix en l’estrella de les vostres llars durant les festes.

L’Origen. L’Euphorbia pulcherina o flor de Pasqua pertany a la família de les Euphorbias. Aquesta família és molt àmplia i variada. Està composta per varietats molt diferents com plantes anuals, plantes crasses o arbustos La Poinsettia és originària de les regions muntanyoses de l’Amèrica Central i Mèxic. Els europeus van conèixer les poinsetties a la primera meitat del segle XIX.

La Poinsettia és una planta de 20/ 45 cm. d’alçada. Les seves flors groguenques s’obren dins d’una corona de fulles que, en època de floració, prenen els colors vermell, blanc o rosa. Aquestes bràctees (fulles acolorides) apareixen des de la tardor fins al final de l’hivern. A l’Àfrica, i en llocs molt protegits al sud d’Espanya, la Poinsettia es pot plantar al jardí i pot arribar a una alçada de 3 a 4 metres.

La Ubicació. La Poinsettia s’ha de situar a l’interior, a una temperatura compresa entre 16 i 24 o C. Perquè creixi sana i vigorosa col · loca-la en llocs lluminosos i a l’abric de corrents d’aire.

El Reg. Durant la floració i el creixement, els regs han de ser regulars i poc abundants. Cal reduir-los al final de la floració. Cap a finals d’agost o principis de setembre, després del trasplantament, pots tornar a regar regularment. No oblidis polvoritzar la Poinsettia amb aigua a temperatura ambient.

adob. Utilitza abonament per a plantes d’interior dues vegades al mes, des que comença a brollar la vegetació fins al final de la floració.

El Trasplantament. Després d’haver podat la teva Poinsettia, trasplanta-la a finals d’estiu en una terra hortícola.

Les Cures. La fragilitat de la Poinsettia es deu principalment al reg: un excés o una manca d’aigua provocarà la caiguda de les fulles. Un aire massa sec provocarà la caiguda de les flors i les fulles es tornaran groguenques: pulveritza-la amb aigua a temperatura ambient i sense calç. Vigila la temperatura  i la llum perquè les fulles no es marceixin.

Després d’haver podat i trasplantat a finals d’agost o principis de setembre, hauràs de regar i abonar dues vegades al mes. Perquè torni a florir per Nadal, cal privar-la de llum almenys 14 hores per dia: tapa amb cura amb una bossa de plàstic negra des del vespre fins al matí següent, durant 8 setmanes. Després cultiva-la normalment.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí