La psicoanàlisi

Néstor Bolomo.  Psicoanalista. Premià de Dalt. Tel 610 660 638
359

Psicoanàlisi no és psiquiatria. No concep els conflictes i els patiments com a “malalties” i no recorre, per tant, a medicaments.

La depressió, l’angoixa, les inhibicions, les pors o els pensaments obsessius incontrolats o qualsevol malestar que es pugui tornar insuportable, poden trobar en la psicoanàlisi un tractament possible. La psicoanàlisi promou un diàleg. La seva modalitat no està establerta prèviament. Resulta de la trobada de cada persona particular amb un psicoanalista i és d’aquest diàleg que pot sorgir la veritat que orienti a qui consulta.

Un patiment pot ser el resultat d’una decisió que no s’ha sabut o no s’ha volgut o no s’ha pogut prendre. D’un conflicte que s’ha intentat eludir o ignorar sense resoldre-ho. D’un dolor o un malestar que la persona, sorprenentment, no es decideix a abandonar. D’una pèrdua que, no obstant això, no s’acaba de perdre. De vegades, d’un saber o una veritat que no se sap com suportar.

Un conflicte pot oblidar-se, però el malestar persistir. O desaparèixer i tornar després sense que recordi-ne l’origen. Aleshores és més difícil desprendre-se’n. També una espècie de complaença fosca i difícil d’explicar amb el malestar, pot perllongar-ho indefinidament.

COMPARTIR