L’assalt dels morts

Jesús Gonzàlez.  www.twitter.com/jesusgonnot
35

Zack Snyder és un dels directors més rendibles del cinema americà comercial i, al mateix temps, un dels realitzadors més polèmics. La seva exitosa carrera compta amb Amanecer de los muertos, on ens ensenyava que els zombis ja no eren aquelles criatures lentes i remoroses sinó que, quan tenien gana, podien arribar a ser molt intensos.

Després ens va ensenyar el vessant sexy dels lluitadors espartans a la nissaga de 300. Snyder, però, s’ha especialitzat en les adaptacions de còmics al cinema (o les plataformes VOD), portant a la pantalla, i donant les seves particulars versions, d’herois com els de la Lliga de la justícia, Batman, Superman, Aquaman o, en versió femenina i empoderada, Wonderwoman. I ja se sap que, en qüestió de superherois, hi ha molt de fan radical que no tolera que es canviï ni una costura de la superdisfressa. I amb Snyder han tingut la polèmica assegurada.

Tal és el poder del director que ha fitxat per Netflix per nodrir la productora de cintes de superherois ara que Disney s’ha fet amb gran part del mercat. Però Snyder, ara cobert econòmicament, ha tornat al cinema de zombis que li ofereix més llibertat expressiva amb Ejército de los muertos, una cinta apocalíptica que presenta molts paral·lelismes amb l’Amèrica real. Ens trobem en un hipotètic rebrot d’una malaltia zombi, provocada per una criatura fugitiva de l’Àrea 51 (sic), que ha obligat a confinar la ciutat de Las Vegas.

Donada l’acumulació d’a-questes criatures s’ha hagut de construir un mur al voltant de la ciutat per aïllar-los i protegir la resta del país. Snyder no posa el focus en el mur, ja que no està parlant de la immigració (de la que en fa algun apunt), sinó del fanatisme irracional de Trump i els seus seguidors encarnats en uns zombis ferotges. Tampoc és casualitat aquest paral·lelisme amb els nerds que es van veure assaltant el capitoli. Després, Snyder es centra en una pel·lícula d’aventures bèl·liques prototípica sobre un grupet armat (a l’estil Equipo A) que entra a recuperar uns diners. Però això no treu el discurs antitrumpista que ens ha presentat anteriorment.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí