L’economia social i solidària es consolida al Maresme malgrat les dificultats per la pandèmia

Text: Coop Maresme
277

La Feixa SCCL, La Montnegre cervesera SCCL i Tuataramente SCCL són els projectes acompanyats per Coop Maresme que s’han constituït com a cooperativa més recentment.

La Feixa, SCCL. Pionera en aquest sector a tot Catalunya, la cooperativa de consum sense ànim de lucre amb un model autogestionat i participatiu que compte amb més de 200 sòcies propietàries, consumidores i treballadores va aixecar la persiana per primera vegada al desembre de 2020. Tres mesos després, el supermercat cooperatiu comença a guanyar presència a la comarca sota l’eslògan “Transformem el consum” i es posiciona com a l’alternativa de consum conscient, de proximitat i ecològic davant del model imperant. “El consum transformador serà el màxim aliat de l’economia social i solidària per a l’empoderament de les classes populars. Només així podrem arribar al màxim nombre de població amb un model diferent: des del tipus de producte, als passos de la cadena econòmica, l’abaratiment de costos, la proximitat o l’aposta per un comerç ètic i just”, expliquen les sòcies de La Feixa, SCCL en una entrevista que podeu trobar completa al blog de Coop Maresme.

Montnegre cervesera, SCCL. Quan tres amics nascuts entre Calella i Canet de Mar feia temps que compartien la seva passió per la cervesa artesana i tota la cultura que l’envolta, van decidir buscar una forma jurídica per a consolidar el projecte i professionalitzar l’elaboració de la beguda de civada. “Vam creure que fundar una cooperativa seria el millor model empresarial per a seguir els nostres principis com a persones, cervesers i treballadors amb ganes de poder tenir alternatives a les nostres obligacions laborals actuals”, diuen els socis de La Montnegre cervesera, SCCL al blog de Coop Maresme. L’objectiu de la cooperativa a mig termini és tenir retribució econòmica, ja que encara estan en vies d’aconseguir-ho. El camí per arribar-hi és a través de la consolidació dels seus productes al territori i de l’enxarxament amb tants projectes com sigui possible. En el seu cas, “l’acompanyament de Coop Maresme ha estat crucial”. “La resolució de dubtes i les formacions durant la constitució van ser molt claus”.

Tuataramente, SCCL. La consultoria en gestió de treball va considerar que el model cooperatiu era el més adequat per al seu sector, que consisteix en l’acompanyament de les organitzacions en la complexitat de ser adaptables i perdurables en el temps, des de la col·laboració entre iguals i potenciant el valor de les persones. La mirada de “negoci” es pot veure amb prejudici des de l’economia social i aquests és un dels principals reptes que Tuataramente, SCCL vol encarar. “Coop Maresme ens ha ajudat des del principi i encara camina al nostre costat”. “Estem tan satisfets que ens hem volgut involucrar com a Entitat Col·laboradora del propi Ateneu”, desvetllen els socis de Tuataramente.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí