Les coses poden ser diferents: hi ha alternativa a les retallades

Salvador Milà.  Candidat ICV-EUiA al Parlament de Catalunya
474
Salvador Milà. Candidat ICV-EUiA al Parlament de Catalunya

Vet aquí de nou cridats a elegir un nou al Parlament de Catalunya, quan no s’ha esgotat ni la meitat de la legislatura. Artur Mas convoca les eleccions perquè ha fracassat en les seves promeses de reactivar l’economia, rebaixar l’atur, mantenir els serveis públics i millorar el finançament de Catalunya, alhora que intenta defugir les seva responsabilitat per haver-nos portat a la pitjor situació econòmico-social amb les polítiques de retallar els serveis socials bàsics i afavorir les grans fortunes i la corrupció.

Però aquestes eleccions són també una ocasió per portar a la pràctica la voluntat de canvi –nacional i social– que ha expressat el poble de Catalunya tant a la manifestació del passat 11 de setembre com en les anteriors en defensa dels drets socials.

Des d’ICV-EUiA portarem dos debats a les eleccions: quina relació hem de tenir amb Espanya i, alhora, quin model social, econòmic i ambiental volem per Catalunya.

Tothom està descontent amb les polítiques de retallades i austeritat brutals que tant CiU com PP han aplicat en aquests dos darrers anys en els àmbits socials, educatius, sanitaris i laborals, però correm el risc que una majoria pensi que no hi ha res a fer, que no hi ha alternatives, com diuen Mas i Rajoy i els seus amos europeus.

ICV-EUiA som la garantia que, d’una part, el procés per l’exercici del dret a decidir es farà bé, sense dividir la societat, respectant la pluralitat d’opcions i que avançarem sumant majories polítiques i socials àmplies. En el marc d’aquest procés, aspirem a incloure tant la relació amb Espanya com els canvis necessaris en el sistema social i econòmic per assegurar el benestar i la cohesió social, i també una refundació de la nostra democràcia per garantir una política més transparent, participativa i neta de corrupció.

Alhora ICV-EUiA serà la garantia que es poden fer les coses diferents, posant fi a les polítiques d’austeritat salvatge. Per això ens comprometem a destinar més recursos per recuperar els serveis públics, reactivar l’economia i l’ocupació i buscant nous ingressos amb la persecució del frau fiscal, increment d’impostos a les grans fortunes i societat i una fiscalitat verda, alhora que renegociem el deute públic sense assumir responsabilitats pels deutes dels bancs.

Al Maresme tornarem enrere les retallades en els serveis públics; ajudarem a la creació de llocs de treball; garantirem el dret a un habitatge digne, activarem la llei de barris; preservarem l’agricultura i els espais naturals; també millorarem la mobilitat, amb prioritat al ferrocarril i el transport públic i recuperarem l’N-II.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí