Objectiu: entrar al Parlament

Text: Redacció
483

Dues forces polítiques d’orientació diferent i amb implantació a la comarca inverteixen esforços, en aquestes eleccions del 25N, per entrar al Parlament: PxC i CUP.

Plataforma x Catalunya, que en els darrers anys ha vist el seu creixement al món municipal, s’ha posat l’objectiu d’accedir al Parlament, del qual van quedar-se a les portes el 2010­.

Des de PxC, la regidora mataronina Mònica Lora, que va portar aquesta formació política al consistori de la capital del Maresme i al Consell Comarcal, és també, aquestes eleccions, candidata al Parlament, amb el número 5 de les llistes de la província. Lora explica que “aquesta vegada no farem tants mítings com en anteriors –només 5 a Salt, Vendrell, Terrassa, Barcelona i Vic–, i ens centrarem més en les sortides al carrer”.

Precisament, l’acte més important de campanya de PXC serà el dia 17 de novembre a les 19.30 h al CCIB (Fòrum), Centre de Convencions Internacionals de Barcelona, en el qual la regidora mataronina intervindrà amb una ponència.

Pel que fa a la campanya al Maresme, “hi ha previst muntar cada dia una carpa com a punt d’informació per fer saber el nostre programa a nombrosos municipis”, assegura. Ja a la precampanya, Lora va acompanyar Anglada en una visita a Premià de Mar, que van haver de fer amb protecció dels Mossos d’Esquadra després que fossin escridassats per un grup de persones.

En un altre plànol del mapa polític, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), des de l’esquerra independentista, es presenta per primer cop al Parlament. Al Maresme tindrà com a candidat l’històric regidor mataroní Xavier Safont-Tria, amb el número 5 per Barcelona.

El passat 5 de novembre a Mataró van donar a conèixer la creació del grup de suport a la CUP-AE (Alternativa d’Esquerres) que es presenta a les eleccions del 25N. “A través d’assemblees obertes s’han incorporat a la candidatura persones no militants, provinents tant des de l’independentisme com de l’esquerra, que hi col·laboraran”, explica Safont-Tria.

La CUP farà tres actes polítics (inici i final de campanya a Mataró, i un de comarcal), però se centrarà en la feina al carrer. “Anirem als barris i interactuarem amb la gent, explicant-los el que anem a fer al Parlament”, assegura Safont-Tria, per al qual “som l’alternativa transformadora i radical davant un moment històric en el que l’Estat Espanyol retalla la poca autonomia que teníem i la crisi afecta molt fort a treballadors, petites i mitjanes empreses i autònoms”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí