Les propostes del Partit Popular Català

Diego Sánchez Simón.  Candidat PPC al Parlament de Catalunya
435
Diego Sánchez Simón. Candidat PPC al Parlament de Catalunya

Els candidats del Partit Popular Català encarem les eleccions del 25N sota tres premisses bàsiques.

La primera és que estem convençuts que ni Espanya és el problema ni la independència la solució, en tot cas hi ha un problema continuat d’inoperància i mala gestió. Si primer van ser els dos governs Tripartit que van deixar Catalunya com un solar degut a la seva pèssima gestió, a això s’ha d’afegir que hi ha hagut una mala gestió també de CiU que ha suposat en dos anys haver augmentat en 220.000 el nombre d’aturats. Dos anys que han estat marcats per la fugida d’estudi, primer tot era culpa del tripartit i després de Madrid, mai s’ha assumit la mala gestió com a causa de la situació que patim, mala gestió que ens ha portat, per exemple, a perdre el finançament per a les millores de l’N-II al Maresme, que ha acabat a les obres de la Línia 9 del metro de Barcelona.

La segona és que les retallades s’han produït on no tocava, s’ha tirat per la via fàcil, retallar en sanitat i educació, i no s’han volgut tocar despeses innecessàries o més de tipus identitari. No s’ha retallat en mitjans de comunicació i continuem tenim més canals de televisió i ràdio que cap altra comunitat, amb una plantilla de TV3 pràcticament igual que la que tenen T5 i A3 plegades. El mateix ha passat amb les subvencions a mitjans de comunicació afins i a major glòria del projecte sobiranista. No s’han tocat Consells Comarcals tan inoperatius com els del Barcelonès o el Baix Llobregat, i així amb un llarg nombre de despeses que només serveixen per posar l’accent en allò que ens fa diferents a la resta d’espanyols però que en res ajuden a superar la crisi; i això ens suposa centenars de milions d’euros cada any.

La tercera premissa és la necessitat de millorar les estructures i les infraestructures que necessitem els catalans i les catalanes. Estem convençuts que cal un millor finançament per a Catalunya, igual que estem convençuts que cal reestructurar una administració hiperdimensionada i que afoga als catalans. Com ja han recalcat el president del Govern i també la presidenta del Partit Popular Català, aquesta millora del finançament és imprescindible perquè Catalunya surti de la crisi. Però això s’ha de fer des del diàleg i de comú acord entre el Govern de l’Estat i el de Catalunya. Ja es va tenir el millor finançament que mai hagi assolit Catalunya amb un pacte entre els dos governs, el català i l’espanyol, en època dels presidents Pujol i Aznar, i estem convençuts que això és possible una vegada més, però serà impossible d’assolir amb un escenari d’enfrontaments i amb imposicions que faran inacceptable qualsevol proposta.

Per tot això nosaltres diem: Ca-talunya Sí, España També.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí