Llibres solidaris

Rafael Vallbona.  http://casavbn.blogspot.com/
539

L’associació mataronina Llibre Viu, que recull i endreça llibres fora d’ús per donar-los una segona vida ja sigui donant-los o intercanviant-los, ha firmat un conveni amb el govern del Paraguai destinat a nodrir amb 200 mil volums un seguit de biblioteques de pobles petits d’aquell país durant els propers cinc anys. Va ser el corresponsal de l’entitat allà qui es va posar en contacte amb la Fundación en Alianza, que administra ajudes públiques en matèria cultural. El resultat és un primer contenidor amb 40 mil llibres que ja s’estan distribuint pel país. I els voluntaris de l’entitat, que es manté gràcies a l’intercanvi de llibres al seu espai del carrer Poeta Josep Punsola (glòria literària de la ciutat) i a les aportacions econòmiques dels socis, ja estan preparant mil capses més per a omplir el proper contenidor.

Els que vulgueu desprendre-us de llibres vells que ja no useu i que potser us fan nosa, sapigueu que els lectors del Paraguai els donaran una segona i excitant vida a les seves biblioteques locals gràcies a la gent de Llibre Viu i a en Francesc Rogés, veterà del llibre antic i d’ocasió i ànima de l’entitat. A més, podeu intercanviar-los per qualsevol dels 10 mil títols que tenen en exposició i que us interessin.

Aquí, que som tan rics, les biblioteques no accepten donacions de llibres tret de casos especials (grans col·leccions, biblioteques especialitzades i catalogades). L’existència d’entitats com Llibre Viu fa possible que la vida del llibre no s’estronqui amb el primer lector. Així, la biblioteca personal pren amb el pas del temps una dimensió col·lectiva. La vida més enllà de nosaltres, un nou al·licient per seguir comprant llibres.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí