Meditar per generar calma interna

Mònica Calvo.  El Taller de Ioga
731

L’hivern és una època propicia per a recollir-nos,  connectar amb el nostre interior i generar pau interna. La meditació és una manera idònia de fer-ho i té molts beneficis, com la reducció de l’angoixa i l’estrès o el reforç del sistema immunitari, entre d’altres.

El primer pas per aprendre a meditar és adoptar una postura adequada.  Hi ha moltes postures de meditació. L’important és que et sigui còmoda i estable perquè la puguis sostenir durant una llarga estona sense haver de bellugar-te gaire, i que la columna vertebral estigui projectada permetent així una respiració àmplia. Amb les mans pots fer un gest que et faciliti la concentració (mudra), per exemple, unint el primer i segon dit de les mans.

EXERCICI PRÀCTIC

  1. Primer assegura’t de què estàs en un lloc prou silenciós i que no et molestaran.
  2. Tria una de les tres postures que et presentem. Procura estar còmode, atent i relaxat.
  3. Fes de 5 a 10 respiracions ben profundes i lentes.
  4. A continuació, respira de forma natural portant tota la teva atenció al ventre, sentint com l’aire fa pujar i baixar el ventre. Estigues concentrat uns 10-20 minuts, segons la teva experiència. Si apareixen altres pensaments, simplement deixa’ls passar i torna la concentració a la respiració.
  5. Una bona manera de concloure la meditació és amb un gest intern d’agraïment.
COMPARTIR