“La Mostra reuneix un públic familiar de diversos indrets ja no només del Maresme sinó també d’arreu de Catalunya”

Text: Redacció
846

Isabel Tamboleo Villalobos (PDeCAT i Unió) és la regidora d’Esports, Comerç i Consum, Promoció Econòmica, Turisme, Sanitat, Gent gran, Serveis socials i Cooperació i solidaritat de l’Ajuntament de Cabrils. Parlem amb ella de la 30a edició de la Mostra Gastronòmica de Cabrils i de la dinamització comercial a la localitat.

30 edicions consoliden plenament la realització de la Mostra. Quins projectes es plantegen, però, de cara al futur?
Com bé dius la Mostra és una cita més que consolidada i de fet esperem que segueixi essent així durant molt de temps. Però per altra banda, la infraestructura és la que tenim i tampoc ens permet créixer molt més, així que haurem de reinventar per no morir d’èxit.

Quines novetats presenta aquesta nova edició de la Mostra Gastronòmica?
Una de les novetats de la 30a Mostra és el showcooking, unes sessions de cuina en viu on diversos xefs i restauradors mostraran en directe com elaboren els seus plats.

Una altra de les novetats és que enguany els plats, gots, coberts i tovallons són biodegradables per tal de fer la Mostra més sostenible, i també hem dissenyat una copa commemorativa del 30è aniversari que podrà adquirir tothom qui ho desitgi.

La Mostra té un model consolidat. Quin tipus de públic majoritari tenen, però?
El públic que assisteix a la Mostra és molt variat. És un dels esdeveniments on participa tot tipus de públic: grans, petits i joves, que poden gaudir a la fresca de la degustació dels plats, vins i caves més representatius de la comarca, tot això amenitzat amb sessions de jazz en viu.

Entre el públic, detecten que hi ha turistes? Voldrien acostar-se més a aquest sector, cada vegada més important en el teixit socioeconòmic de la comarca?
La Mostra reuneix un públic familiar de diversos indrets ja no només del Maresme sinó també d’arreu de Catalunya. Cabrils és una vila gastronòmica amb molts secrets per descobrir, i un dels nostres objectius és obrir-nos a tot aquest públic familiar, jove i adult que busca gaudir d’experiències com les que oferim a la Mostra o en altres cites importants com la Cabrilenca o el Musicab.

Com es treballa i amb qui la realització de la Mostra?
La Mostra Gastronòmica exigeix un gran esforç, i és per això que Ajuntament, organització (a càrrec de SEIPRO) i direcció (a càrrec de Geno Estrada) treballem conjuntament perquè cada any la Mostra sigui una realitat. Sense cadascuna de les persones que dia a dia s’impliquen en la Mostra, no seria possible haver arribat a una xifra tan especial com és la 30a edició.

Quins reptes es plantegen, pel que fa a Promoció econòmica de Cabrils?
Cabrils té la sort de ser una vila situada en un indret estratègic, i això li confereix una sèrie d’atractius com ara la possibilitat de gaudir de l’esport, la natura, la gastronomia o el patrimoni cultural i arquitectònic sense haver de sortir del municipi. A Cabrils un pot venir a gaudir d’una bona gastronomia, passejar pel Parc de la Serralada Litoral, fer la ruta de les fonts o dels rellotges de sol, perdre’s pel nucli antic o descobrir els molts tresors que amaga la vila. És per això que un dels nostres reptes és donar a conèixer a tothom tots aquests atractius que conviuen a Cabrils.

Quins atractius volen potenciar del municipi?
Cabrils i gastronomia sempre han anat de la mà. Cabrils és un municipi amb una llarga tradició hostalera i una àmplia oferta gastronòmica que permet gaudir de tot tipus de cuina durant tot l’any: des de cuina tradicional fins a cuina de proximitat, d’autor o de mercat.

A banda d’això, la vila també compta amb un entorn únic, marcat per la natura, el patrimoni material i immaterial, i una gran quantitat de festes i tradicions que fan de Cabrils un poble que viu la cultura. Aquesta forta aposta s’ha vist multiplicada amb la creació de fires com la de Sant Jordi, esdeveniments com la Cabrilenca o la Mostra Literària i cites com el Musicab, el festival de música de Cabrils que enguany ha celebrat la 29a edició i que ha fet un salt qualitatiu per convertir-se en un referent musical al Baix Maresme.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí