Notes de verd per a l’hivern

Passi Garden Home.  www.passigardenhome.com
518

Quan les caducifòlies estan despullades, les plantes de fulla perenne es converteixen en l’única garantia de verd en el paisatge melancòlic de l’hivern. Els llorers petits, els boixos retallats i les coníferes per a testos són, en aquesta època de l’any, el perfecte comodí per a donar color a la terrassa, al balcó o a l’entrada de la casa. Tres comodins verds i suaument aromàtics que al desembre poden, fins i tot, tenir un aire festiu vestits amb les garlandes de llums i els adornaments de Nadal.

Aquestes plantes requereixen poques atencions. T’expliquem quines són:

  • Viuen millor al sol, tot i que el boix ‘Faulkner’ i el llorer toleren la semiombra, i fins i tot l’ombra.
  • Admeten qualsevol tipus de sòl, encara que l’ideal és que sigui fèrtil i fresc. És essencial que dreni bé i es mantingui moderadament humit.
  • S’han de regar amb regularitat, però sense excedir-se. En el cas del llorer cal esperar que el substrat estigui sec.
  • Si viuen en test és important aportar-los adob de forma regular. A la primavera, i després de la poda, és clau per a ajudar-les a emetre nous brots amb força. Les coníferes necessiten poc adob.
  • El boix i les coníferes són força rústics, en general. El llorer, en canvi, tolera fàcilment fins a -11° C (zones 8-9), però a partir d’aquesta temperatura comença a patir i convé protegir-lo o posar-lo a cobert.
  • La poda només és necessària si els exemplars s’han fet massa grossos o han perdut la forma. En tot cas, es duu a terme dues vegades a l’any: al juny i a finals de setembre, o començaments d’octubre.
  • Plagues i malalties: El cultiu en test les preserva dels patògens del sòl que acostumen a afectar-ne algunes. Al nord d’Espanya, el boix pot patir l’acció de les larves de la papallona Cydalimaperspectalis, que es combat amb insecticides basats en el Bacillusthuringiensis ‘Kurstaki’.

A l’hivern, per a donar color en l’entrada de la casa, en una taula de la terrassa o en un racó del jardí només cal combinar uns quants boixos tallats, llorers minis i petites coníferes blaves i daurades en testos senzills.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí