‘Peiró 42’ s’escenificarà a Barcelona un any després de l’estrena a Mataró

Text: Redacció
459

El projecte escènic documental Peiró42, produït per la cooperativa audiovisual Clack en el marc de la comissió ciutadana formada el 2017 per commemorar la mort de Joan Peiró, s’estrenarà el proper 28 d’octubre a Barcelona, concretament a la sala Ovidi Montllor de l’Institut del Teatre, al barri de Sants, on va néixer Peiró el 1887. Aquest nou passi tindrà lloc un any després de l’estrena a Mataró, el 21 d’octubre passat.

El 2018 es compleix el centenari de la celebració del Congrés de Sants, la primera trobada de la Confederació Regional del Treball de Catalunya (CRTC) -organització regional de la CNT- a casa nostra, de manera que la posada en escena de Peiró42 serà una manera de recordar-ho.

En aquell conclau, el sindicalisme anarquista va decidir suprimir les federacions sindicals basades en l’ofici i la seva substitució per una nova organització única, “els Sindicats Únics d’indústria”, cosa que permetria impulsar vagues com la de La Canadenca, que tindrien lloc just un any després i que servirien per assolir les vuit hores de treball, un dels grans avenços de la causa sindical durant el s. XX.

També a Argentona

Però aquesta no és l’única cita que Peiró42 té a la tardor. El 26 d’octubre, dos dies abans de la posada en escena a Barcelona, l’espectacle es podrà veure a La Sala d’Argentona. Amb aquests passis a la localitat maresmenca i a la capital catalana es tancarà una ruta de presentacions que ha portat el projecte escènic documental el passat mes de febrer al Museu de l’Exili de La Jonquera i el 14 d’abril a la Fundación Anselmo Lorenzo de Madrid.

L’espectacle barreja intervencions teatrals, música i audiovisual. Compta amb la participació dels cinquanta músics de l’Orquestra de Mataró i un cor de 23 cantaires creat expressament per a l’ocasió.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí