Pol Codina, autor del cartell de Les Santes 2013

Text: Ajuntament de Mataró
767

El cartell de la Festa Major de la capital del Maresme d’enguany el signa l’escultor i forjador Pol Codina i el fotògraf escollit ha estat Quim Puig. Tots dos han estat proposats per la Comissió d’imatge de la Festa Major de Mataró.

El cartell proposat per Pol Codina és un baix relleu amb metall sobre un llenç pigmentat amb acrílic i olis. Treballant amb diferents tècniques ha aconseguit donar forma i volum a cada una de les peces que hi apareixen i que ha pintat amb colors vius per donar el punt alegre i divertit que té la festa.

Codina ha volgut fer un cartell proper i càlid, sense complicacions conceptuals per als més petits i recordant que enguany fa 20 anys del cartell de l’artista Parés de Mataró en el qual hi apareixien totes les figures.

Així, en el cartell s’hi pot veure les Diablesses, la Momerota, la Momeroteta, el Drac, el Dragalió, la Família Robafaves i els Nans tots acompanyats per les seves colles i a més la Colla Castellera Capgrossos, l’Agrupació Musical del Maresme i la gent que es mou i viu la festa. En la paraula Santes l’autor ha destacat la ‘T’ pintant-la de vermell sobre fons blavós fent referència a la bandera de Mataró i evocant alhora els orígens cristians de les patrones de la ciutat i de part del ritual festiu.

D’altra banda, el fotògraf que farà aquest any el seguiment de Les Santes serà Quim Puig, que compta amb una llarga trajectòria als mitjans de comunicació de la comarca.

COMPARTIR