La programació cultural ‘Mataró s’enlaira’ substitueix Les Santes de Mataró

Text: Redacció
322

Al llarg de tres dies, el 25, 26 i 27 de juliol, Mataró gaudirà d’una programació cultural que s’aixopluga sota el nom de “Mataró s’enlaira” pensada per a tots els públics i que combinarà espectacles professionals de proximitat amb propostes amateurs i d’entitats de la ciutat.

La programació inclou un espectacle d’obertura, un acte simbòlic d’agraïment als que han estat cobrint la pandèmia, i un de clausura, un homenatge a les víctimes i els seus familiars. Els actes es duran a terme simultàniament en diferents espais de la ciutat, per arribar a un màxim de públic sense aglomeracions i seran retransmesos en directe per Mataró Audiovisual.

Tot i que no es podran celebrar Les Santes com les coneixem, per l’obligada limitació dels aforaments i les mesures restrictives pel que fa a l’ocupació de l’espai, la festa major és un moment de trobada, de celebració que el Consistori no vol perdre, però també una oportunitat per activar el sector professional de la cultura, que ha patit les conseqüències de l’aturada d’aquests mesos. Per aquest motiu s’està treballat en un projecte que busca col·laborar en la reconstrucció social, afavorir a la reactivació de les entitats i associacions de la ciutat, contribuir a la protecció del teixit empresarial, artístic i creatiu i generar llocs de treball incentivant el consum cultural.

Els costos previstos del “Mataró s’enlaira” són de 250.000 €. Enguany no hi haurà articles de marxandatge ni de botiga.

Els espais on tindran llocs els actes estaran habilitats per acollir un màxim de 800 persones i l’activitat no s’allargarà més enllà de les 24 h. En les propostes professionals es fa una clara aposta pels artistes de Mataró i s’ha obert la porta a què les entitats que tenen una clara vocació cultural puguin tenir un espai on mostrar la seva activitat.

L’activitat es repartirà en vuit escenaris repartits per diferents barris: el Parc de Rocafonda, el pati de l’Escola Cirera, els Jardins de l’Escorxador, la pista poliesportiva Eusebi Millan, la plaça de l’Ajuntament, la plaça d’Occitània, el Parc de Cerdanyola i el carrer de Galícia. Els actes es distribuiran en quatre franges horàries.

COMPARTIR