El projecte intergeneracional ‘Cuidem els vincles’

Rosa Escribano.  Directora de la Casa Paira
616

‘Cuidem els vincles’, promou l’envelliment actiu i augmenta les xarxes socials en la gent gran.

A la Casa Pairal de Vilassar de Mar apostem pels projectes intergeneracionals, ja que diversos estudis demostren que tenen beneficis en la gent gran. Des de ja fa anys, realitzem projectes d’intercanvi generacional, amb alumnes de les escoles i instituts de Vilassar de Mar, de diferents edats, però fins l’any passat, encara no havíem treballat amb infants d’escola bressol.

A principis de 2019, coincidint amb la Setmana de la Salut de Vilassar de Mar, vam inaugurar el projecte “Cuidem els vincles”, en col·laboració amb l’Escola Bressol Municipal “La Bressoleta”. Aquest any 2020, ja hem començat amb la segona edició d’aquest projecte tant esperat.

Cada setmana, una classe de la Bressoleta ve a veure’ns i comparteixen una estona de jocs, música i/o contes, amb un grup d’usuaris de la Casa Pairal. Sempre és el mateix grup d’infants i de gent gran, ja que així els donem l’oportunitat de crear vincles emocionals entre ells. És emocionant observar la creació d’uns vincles que creixen a cada setmana que passa. Fets com aprendre’s els noms els uns dels altres, i aprendre i cantar les cançons que els hi han ensenyat els grans als petits i els petits als grans, demostren que és una activitat molt positiva.

Quan els infants arriben, als nostres usuaris de seguida se’ls desperten les ganes d’interaccionar amb ells; tenen l’oportunitat de riure, jugar i gaudir de l’energia que porten els infants, hi connecten de seguida i s’encomanen de la seva vitalitat i espontaneïtat. D’aquesta manera, les persones grans desenvolupen un rol d’avis i àvies en aquesta societat, i s’ha observat com millora el seu benestar, el seu estat d’ànim i l’autoestima.

“Cuidem els vincles”, promou l’envelliment actiu i augmenta les xarxes socials en la gent gran. Aquest tipus de projectes també s’associen a una millora de la salut, i a una reducció de malalties i discapacitats, augmentant així la sensació de benestar i qualitat de vida.

Per altra banda, els projectes intergeneracionals també tenen repercussions positives per a les famílies dels participants implicats, ja que generen tema de conversa entre ells.

En la propera edició participaran un nou grup d’usuaris, amb l’objectiu de què tothom que vulgui pugui participar en el projecte.

Agraïm a “La Bressoleta” aquesta col·laboració que ens aporta tants moments agradables i esperem poder continuar participant en properes edicions.

 

COMPARTIR