Què menjar a la primavera?

Veritas.
468

A l’Orient es diu que tenir salut és viure en harmonia amb el medi ambient i que la capacitat d’adaptació a les transformacions de la natura és la millor manera de protegir l’equilibri.

Després del recolliment propi de l’hivern arriba la primavera: un període d’obertura, naixement i germinació. És el moment de preparar-se per netejar, depurar i eliminar les toxines acumulades durant els mesos de fred, quan el menjar és més fort, més greixos i més salat.

Què menjar a la primavera?

Herbes que desintoxiquen: Ajudem el fetge en el procés de neteja amb plantes de primavera. Boldo, dent de lleó, card marià, carxofa, rave negre, xicòria i ortiga verda. Una altra manera de depurar el cos és prendre unes quantes tasses al dia d’un brou preparat amb ceba, pastanaga, col, carxofa i alga wakame.

Líquids en abundància: Es recomana prendre en dejú, i a poc a poc, un got d’aigua tèbia amb el suc de mitja llimona espremuda, ja que el gust àcid allibera el fetge. També cal beure sucs de fruites i verdures.

Verdures, llegums i algues: També és bo per al fetge incrementar el consum de verdures fresques verdes, aliments rics en clorofil·la (te verd, algues espirulina i clorel·la), llegums (soja verda, pèsols) i cereals (espelta, blat, ordi, arròs de gra llarg i quinoa).

Menys greixos: És fonamental limitar la ingesta d’aliments grassos i proteics (massa carn, embotits, fregits), sal, sucre, rebosteria i farines refinades. Cal recordar que un excés d’aquests aliments és perjudicial i eleva els nivells de colesterol.

Més germinats: Són aliments de naturalesa fresca que estimulen l’energia ascendent, que refresca i millora el funcionament hepàtic.

La importància del sabor àcid: Aquest gust propi de les llimones, el vinagre, les prunes umeboshi i els fermentats (xucrut i pickles) tonifiquen i activen el fetge instantàniament.

Les coccions, sempre lleugeres: Han de ser més ràpides que a l’hivern i amb poc foc, a fi de generar menys calor al cos. Parlem de l’escaldat, el bullit de cinc minuts, el vapor i el saltat ràpid de les verdures en detriment de l’olla de pressió, el forn i els fregits llargs.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí