Per què els nens petits tenen tantes bronquitis?

Dr. Josep Sánchez Jiménez.  Especialista en Pediatria. Consultori Dr. Saltor
426

Són molts els estudis que demostren que el canvi en l’estil de vida de les últimes dècades ha afavorit, de diverses maneres, la predisposició dels infants per patir bronquitis i asma. A més, determinades infeccions respiratòries causades per virus, com el virus respiratori sincitial, adenovirus i altres més recents com els metapneumovirus, ocasionen les “bronquiolitis”, un tipus especial de bronquitis que cada any, entre els mesos de novembre i abril, comporta l’ingrés d’un numero elevat de nens menors de 2 anys en  hospitals de tot el món.

La bronquiolitis és una inflamació aguda dels bronquis més petits (bronquíols) que provoca una obstrucció dels mateixos i símptomes de dificultat respiratòria. Aquesta infecció comença igual que un refredat i s’encomana molt ràpidament entre els nens, però no en tots els nens que infecta acaba provocant la bronquiolitis. Coneixem alguns factors de risc: prematuritat, nens amb baix pes al néixer i fills de mares que van fumar durant l’embaràs.

Una proporció alta (60-70%) dels nens que han patit una bronquiolitis durant el primer any de vida tindran nous episodis de bronquitis durant els anys següents i alguns d’ells seran asmàtics. És convenient valorar els nens que han tingut tres o més bronquitis i individualitzar la possibilitat de fer algun tractament preventiu.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí