Les recomanacions de Sanitat per fer la compra

Text: AMIC
621

És important que totes i tots tinguem el sentit de la responsabilitat ben present aquests dies. Així, un dels moments que més ho hem de ser és quan decidim anar a fer la compra. Com sabeu, podem eixir de casa per anar a fer la compra però sempre amb cura i precaució. A continuació vos enumerem aquests consells senzills que ha anunciat la Conselleria de Sanitat Universal de la Generalitat Valenciana:

Abans d’eixir de casa

Han d’anar a comprar les persones que menys risc presenten. Cal que evitem que les persones majors isquen al carrer si no és estrictament necessari. Igual que qui presente símptomes com tos, febre o sensació de falta d’aire. En definitiva, hem de tenir cura dels més fràgils protegint-los de fer aquesta activitat.

Pregunta en el teu veïnat si algú o alguna necessita ajuda per fer la compra. Potser hi ha persones majors que es troben soles i entre totes i tots podeu acostar-li productes de primera necessitat a la porta de casa.

Evita sempre que pugues aglomeracions. No vages a comprar a les hores més concorregudes. A primera hora alguns supermercats estan donant preferència a les persones majors o més vulnerables.

Per últim fes una llista amb el que necessites i no compres compulsivament. Recorda que el proveïment està garantit. No estem en una situació de desabastiment.

En el supermercat

Mantingues una distància mínima d’un o dos metres amb les altres persones que estiguen comprant en eixe moment així com amb el personal que es troba treballant.

Fes servir el material que et facilitaran a l’entrada del supermercat com guants i gel desinfectant. Sobretot fes ús dels guants d’un sol ús per a triar fruita i la verdura com feies fins ara.

És important que mentre estigues fora de casa no et toques la cara i et llaves les mans i la cara quan tornes a casa.

Cal que conscienciem a totes les persones del nostre voltant amb aquestes senzilles idees. Només si actuem responsablement i ens quedem a casa aconseguirem frenar la corba.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí