Salut i bellesa, per un proper bon any

Ramon Domingo.  Psicòleg
527

Amb tranquil·litat d’esperit per continuar assimilant la realitat del que ens envolta. Un bon any amb més reflexió que ens asseguri que el que pensem i sentim veritablement no està fent mal a ningú: qui està content, qui està enrabiat?

Que ens permeti creure que res canvia si no ens esforcem per comprendre com podem millorar mirant endavant. I no tenir por quan davant nostre hi ha coses que no ens agraden o contradiuen les nostres creences. Un any que converteixi la justícia en un mereixement i no en una agressió i càstig.

Festes que ens facin saber què estem regalant i compartint amb els altres: si és malestar emocional o és esperança i amor.

Amb més anàlisi i conversa i menys acusacions, mentides i agressions verbals i físiques.

Amb més regals en forma d’escolta i conversa, fruits de l’anàlisi i l’intercanvi de criteris i opinions personals i socials.

Amb més futur, i menys present i sobretot menys passat.

Uns dies de festa per compartir i observar quines coses passen al nostre voltant que ens fan més feliços, i quines només ens mostren la maldat dels altres.

Per més plaers i bones sensacions que més patiment i crítiques negatives.

I agafant un comparació entre les imatges que es veuen aquestes festes als carrers dels nostres pobles i ciutats: més Betlem amb una parella que tira endavant encara que sigui en una cova on reben a tothom, de pastors a Reis, i menys Rei Herodes que busca com agredir-los.

I més colors i llums que ombres i foscor. Valorem qui ens ho fa bonic, i qui ens ho fa lleig, tot plegat. Tu ja m’entens!

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí