Servei de suport a projectes d’economia social i cooperatius per a garantir la seva sostenibilitat

Coop Maresme.
141

Coop Maresme ofereix 25 hores d’acompanyament destinades a la consolidació de les entitats i cooperatives del territori.

L’economia social i solidària (ESS), cada vegada més present a la comarca, mostra resiliència en la situació actual de crisi en motiu de la pandèmia, fet que ressalta la importància de treballar la consolidació i la sostenibilitat de projectes emmarcats dins d’aquest model econòmic.

Perseguint aquest propòsit, Coop Maresme, l’Ateneu cooperatiu del territori, ofereix un servei de suport tècnic destinat a les cooperatives i entitats de l’ESS que vulguin assegurar la seva sostenibilitat en el temps i millorar la seva competitivitat i productivitat en equilibri amb el desenvolupament de les persones que en formen part.

Un acompanyament personalitzat

Coop Maresme acompanya a les empreses i entitats mitjançant assessoraments individuals i col·lectius gratuïts per donar resposta a les necessitats reals de cada projecte, que es poden classificar en quatre grans branques temàtiques, recollides en aquest dossier: innovació social, comunicació estratègica digital, relacions i cura organitzacional i gestió empresarial.

A més, durant aquestes sessions -que actualment es duen a terme a través de plataformes digitals, fet que facilita la flexibilitat horària- les tècniques de Coop Maresme posen a disposició de les participants eines i recursos que els poden ser útils per a la consolidació dels seus projectes cooperatius i socials.

Un teixit econòmic real i sòlid

L’economia social i solidària al Maresme es compon per un ecosistema d’intercooperació basat en la satisfacció de les necessitats de les persones en comptes de la maximització de beneficis del capital invertit, en l’organització democràtica i amb autonomia de gestió i en l’actuació de responsabilitat social. Al llarg del 2020, Coop Maresme va donar suport a una seixantena de projectes, durant 750 hores d’acompanyaments, per tal que poguessin mantenir la seva activitat.

Totes les persones interessades en sol·licitar un acompanyament per a la consolidació ho poden fer a través del correu info@coopmaresme.cat. Més informació, aquí.

COMPARTIR