Sitges 2017

Jesús González.  www.twitter.com/jesusgonnot
804

La 50a edició del Festival de cinema de Sitges es va tancar amb la gran sorpresa del premi principal del palmarès a la pel·lícula Jupiter’s Moon de Kornél Munduczó. La cinta hongaresa no deixa indiferent ja que ens presenta un immigrant que descobreix que té poders per volar. Una habilitat que inicialment li permetrà fugir de la policia però que, posteriorment, serà aprofitada per un metge per treure’s un sobresou. Munduczó utilitza la clau fantàstica par parlar de la immigració i, en el seu terç final, de com els éssers humans podem arribar a estar connectats.

Però a Sitges 2017 s’han vist un munt de pel·lícules interessants que abasten tot l’àmbit del cinema fantàstic. De la mà de Nicole Kidman s’han presentat dos films radicals. Per un costat El sacrificio del ciervo sagrado, una cinta del grec Yorgos Lanthimos que posa al dia el vell mite d’Ifigènia quan un pare de família es veu obligat a sacrificar un dels seus dos fills si vol tancar un error del passat. La Kidman, en un paper secundari, també apareix a How to talk to Girlsat Parties, un deliri punk alienígena situat a l’Anglaterra de finals dels anys 70 i protagonitzats per uns extraterrestres amb molta gana.

Els personatges més clàssics del terror també han tingut un espai a les pantalles del Festival. Un llençol que fa de fantasma és el protagonista de A Ghost Story. Una de les reflexions més poètiques sobre el pas de temps i el tancament de les ferides, inclús després del temps humà. Les bruixes són presents, en certa manera, en el film Thelma, ferma candidata danesa als Oscar. Thelma és una noia emocionalment inestable capaç de provocar desastres amb els seus sentiments. Al llarg del film anirem descobrint si la protagonista és una bruixa o només està enamorada.

La secció oficial fantàstic també ha comptat amb dos documentals magnífics. 78/52 La escena que cambió el cine fa una dissecció de l’escena de la dutxa de Psicosis, d’Alfred Hithchcock. Caniba, per la seva banda, presenta sense concessions un caníbal japonès a través d’una entrevista delirant.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí