‘Smoothies bowls’, salut per a l’estiu

Noemí Caupena.  instagram.com/greencookingqueen
514

Amb l’arribada del bon temps l’opció d’aliments frescos i naturals s’amplia. Els dies són més llargs i la vitalitat augmenta, gaudim més de la vida al carrer, i ens venen de gust aliments refrescants, més lleugers, de colors vius.

Això la indústria alimentària ho sap i ens ofereix una quantitat infinita de begudes “refrescants” carregades de sucres, colorants i conservants. Tots aquests productes el que fan és acidificar el nostre organisme, augmentar el nivell de sucre en sang, omplir el nostre cos de calories buides i la majoria de vegades ni tan sols ens treuen la set.

La bona noticia és que els amants de la cuina saludable sabem com gaudir de l’estiu de manera respectuosa i amable amb nosaltres mateixos; és per això que aprofitarem la gran quantitat de verdures i fruites que ens dona aquesta estació per omplir la nevera de batuts i smoothies bowls que ens ompliran d’energia i salut.

A part de millorar la nostra salut amb aquest tipus de begudes també ajudem a la nostra butxaca (aquí no tirem res!) perquè a l’hora de fer aquests batuts farem servir fruita congelada; per tant, quan tinguem fruita que comença a estar massa madura la congelarem.

INSTRUCCIONS

És tan senzill com tenir sempre en el congelador trossos de pinya, plàtans madurs, maduixes que comencen a passar-se, aquell tros de síndria que ja ningú es menja… D’aquesta manera en un tres i no res ens podrem fer un batut refrescant, saludable i molt més deliciós que qualsevol beguda comprada al súper.

Aquestes begudes ens serviran tant per esmorzar i començar el dia sense deixar residus en el cos, com per berenar o fins i tot per substituir un àpat. Ens ho podem emportar a la platja, a la piscina, per prendre al jardí o a la terrassa de casa, per convidar als amics, les possibilitats són infinites…

Només necessitarem verdura fresca, fruita congelada i una batedora potent. Triturarem els ingredients i ho decorarem amb diferents toppings. FACILÍSSIM!!

*Si no tens una batedora potent recorda de treure la fruita del congelador una estona abans perquè ho puguis triturar bé.

Uns bons exemples de smoothies súper refrescants són els següents:

MALIBÚ
Ingredients:
1 T pinya congelada
1 plàtan congelat
Suc d’1 llima
100 ml aigua de coco
Toppings: coco deshidratat

AÇAÍ
Ingredients:
1 plàtan congelat
Un grapat de nabius congelats
1c açaí en pols
1c canyella
200ml aigua de coco
Toppings: nabius, granola, coco ratllat, sirope de arce

Ara ja no tens excusa de gaudir del bon temps amb bons aliments!

L’estiu és una època fantàstica per començar una alimentació viva, natural, saludable ja que la natura ens posa a l’abast una gran quantitat d’aliments que a l’hivern no tenim. Els colors vius ens animen, ens aporten frescor i ens recorden que els dies de recolliment i introspecció ja han passat. Així doncs, aprofita aquesta època per introduir més fruita i verdura en el teu dia a dia si és que encara no ho fas i gaudeix d’un estiu meravellós!!

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí