Torna la festa!

Ramon Domingo.  Psicòleg
667

El Maresme (i altres comarques) s’omplen de festa aquests mesos: Ja sigui la festa de les vacances com les Festes Majors, sembla que és un dels mesos de l’any amb més activitats festives. Comencen –alguns– les vacances i esperen d’altres el seu inici en dates properes.

Festes i vacances com uns moments de dispersió i distracció. Sembla que els humans necessitem aquests períodes de més descans per… canviar d’activitats? Pensar com estem? Descansar? Aprendre? Triar llocs desconeguts o poc coneguts que ens sorprenguin o que com a mínim ens ofereixin formes de vida diferents? En fi per “recarregar les piles”, com es diu vulgarment.

Per molts però, aquest canvi d’activitats no deixa de ser: Més activitats, més poder mostrar als altres que som millors, o que podem fer el que fan els altres, etc., i per seguir amb la mateixa tònica emocional i ocupacional que portaven abans. De manera que de ser un desig de canvi per valorar, canviar i gaudir, es converteixen moltes vegades en una nova situació  estressant  i competitiva.

Fixem-nos com estan els llocs considerats “de vacances”: Dificultats d’accés, masses de persones per tot, malestar quan els governs intenten posar-hi límits o canvis  que converteixen aquests períodes en absolutament incòmodes i desenganyats.

Darrerament, fins i tot festes típicament ciutadanes, tradicionals, han de limitar l’aforament pel perill d’accidents. Les vacances llavors i les festes també, es converteixen ja no en una situació de gaudi i tranquil·litat sinó en una competició per apuntar-s’hi i per poder-les veure i assistir-hi. I per tant, en una competició “nerviosa” i decebedora permanent que poden convertir les vacances en un mal pas.

Aviat es posarà de moda no anar de festa, però i les vacances???

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí