Unitat de Rehabilitació Intensiva: Un model específic de rehabilitació física

Equip Residència i Centre de Dia Mirador de Mataró.
237

La pèrdua de mobilitat i autonomia pot ser una de les principals patologies que afecten les persones grans. En conseqüència, es requereix una atenció personalitzada, en l’àmbit residencial, tant en l’àmbit preventiu com rehabilitador, per tractar la persona i disminuir, en la mesura del possible, els efectes del deteriorament físic, sigui per malaltia o accident. Amb aquest objectiu es posa en marxa la Unitat de Rehabilitació Intensiva que incorporen alguns centres VIMA, com la residència i centre de dia Mirador de Mataró.

La Unitat de Rehabilitació Intensiva (URI), és un espai que compta amb els recursos adients per tractar a les persones amb la finalitat de mantenir i/o recuperar la màxima autonomia i així millorar la qualitat de vida. Vol donar una solució integral a totes les persones que requereixen rehabilitació, ja sigui per una davallada després d’una malaltia o de prevenir-la, en aquelles persones que tenen un risc de patir-la. Aquesta unitat està dissenyada per tractar a persones amb malalties traumatològiques, alteracions neurològiques i també aquelles que tenen afeccions cardiorespiratòries.

La finalitat de l’URI és donar una solució integral, amb els recursos adients, per poder tractar a persones amb perfil geriàtric que presenten una disminució de la seva independència funcional i fer-ho amb un tractament específic de rehabilitació adaptat a les seves necessitats.

El recurs rehabilitador integral específic està a disposició tant pels pacients que resideixen al centre com pels usuaris que assisteixen al centre de dia.

COMPARTIR