Vacances, sí… però amb drets

Xavier Casas.  Advocat mercantilista. GESTRAMIT, Advocats
2965

Xavier CasasArriben les vacances estivals, el moment que ens ha de servir per dedicar-nos a fer allò que ens relaxa, ens apassiona, ens allunya de la rutina diària… dies per gaudir de la família, la parella i de nosaltres mateixos, triant llocs agradables com les platges, la muntanya o indrets més enllà que sempre hem volgut visitar i conèixer.
Però en aquests dies, també ens podem trobar amb situacions i vivències que ens comportin perjudicis i problemes suficients per amargar el nostre anhel de benestar estival: un hotel que no ofereix els serveis contractats, un viatge on s’incompleixen els horaris fixats, una ruta turística que no respecta l’itinerari establert… En fi, mil i un problemes que poden desbaratar la il·lusió acumulada durant tot l’any.

Al respecte, hem de saber que ens emparen les lleis aplicables a cada cas, per tal de reivindicar els nostres drets i exigir les responsabilitats dels tercers causants de possibles danys i perjudicis. Hem de tenir molt clar que paguem per un servei o producte, però a la vegada aquells que ens ho proporcionen estan obligats a respectar i complir la normativa que regula el sector, de tal manera que l’usuari o consumidor estigui satisfet amb allò que ha adquirit i pagat, amb les condicions, qualitats i terminis ofertats i amb les garanties exigibles.

Avui més que mai, tenim dret a exigir el compliment d’allò ofertat i el compliments de la normativa aplicable: el retard excessiu amb un viatge contractat, la variació a la baixa dels serveis oferts, l’inferior qualitat de l’allotjament reservat o els accidents soferts per unes deficients instal·lacions, no haurien de quedar com una dolenta experiència a explicar a la tornada, sinó que han de ser motiu per reivindicar els drets propis i rescabalar-se dels danys i perjudicis patits: així tots hi guanyarem.
Bones vacances…
I amb drets.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

  1. Contacte de la gent del coworkingHola Daniel,Sf3c Victor Cardona, vaig venir al senimari de coworking que vem fer a Montgat.Ara et trobat un local aqued a matarf3 que esta molt be , pero per mi sol hem queda molt gran.Saps si algu li pot interesar , 4-5 persones me0xim.Gracies per la teva ajuda

    • Hola bona tarda,m’agradaria participar en el trlaels que realitzareu els proxims dies 18,19,20,21,22 al festimatge de Calella. Tinc un dubte en el horaris hi ha dos franges de 10 a 14 i de 16 a 20, m’agradaria saber si estan lincades’ o simplement s’ha divit per si hi ha gent que no pot anar al mated pugui anar a la tarde i viceversa.Gracies per la seva atencif3,A la espera de resposta.Manu Andres

  2. Aquestes coses passen, sense saber perque8 aperxiean mails de persones que veus menys, d’altres que no hi parles perf2 tot sf3n bons records, per que8 esborrar-los si formen part del que va ser oi? Salut!

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí