‘Ernest Lluch, el valor del diàleg 11 anys després’, un èxit d’assistència

Text: PSC Vilassar de Mar
858
Odón Elorza, Enric Flamerich i Manuel Mas, a la biblioteca Ernest Lluch.

La sala d’actes de la Biblioteca Ernest Lluch va quedar-se petita per acollir a Odón Elorza i Manuel Mas, convidats a l’acte i amics personals i polítics d’Ernest Lluch. Quasi un centenar de persones no van voler perdre’s un acte que el PSC de Vilassar de Mar havia organitzat sota el lema “Ernest Lluch, el valor del diàleg 11 anys després’”.

L’acte va començar amb la benvinguda del Primer Secretari de l’Agrupació Local, en Josep Rebull, que va voler agraïr especialment la presència d’Odón Elorza, arribat de San Sebastian, de la companya de l’Ernest i de bona part dels dirigents comarcals del PSC Maresme. Enric Flamerich, com a Cap del Grup Municipal del PSC de Vilassar de Mar, va presentar i moderar l’acte, que no va deixar indiferent a ningú donada la càrrega simbòlica vers la figura dialogant de l’Ernest en totes les seves vessants (personal, professional, política i esportiva). Flamerich va enumerar els motius que dugueren a l’Agrupació Local a organitzar l’acte. “Creiem en la importànica dels valors que defensava l’Ernest. Per això hem organitzat aquest acte. Primer per recordar la figura de l’Ernest; en segon lloc, per la defensa del diàleg com a camí irrenunciable per la convivència i pel cessament de l’activitat armada d’ETA el passat novembre” .

Manuel Mas, exalcalde de Mataró (1983-2004) i Diputat a les Corts amb Rodríguez Zapatero (2004-2011) va recordar la figura de l’Ernest i la transcendència de la seva paraula afirmant “és vital pels polítics la necessitat de dialogar sempre i quan sigui des de la curiositat, tret característic de l’Ernest, i amb coneixements suficients per a dialogar i defensar idees, valors que pregonava l’Ernest”. Manuel Mas i Ernest Lluch eren amics personals i polítics i van compartir tertúlies i discussions al llarg de la seva intensa amistat .

Per la seva part, Odón Elorza va fer un discurs molt més centrat en el valor del diàleg a l’actualitat. Va destacar la necessitat avui en dia “d’una veu autoritzada com la de l’Ernest ja que ens ajudaria a orientar-nos per tot el què estem visquent i enfront aquesta crisi social i de valors, econòmica i política”. Elorza va afirmar en un acte de sinceritat política que “cal que els polítics actuïn amb sensatesa i sentit comú per apropar-se a la ciutadania, un diàleg possible i obligat entre partits polítics per recuperar el descrèdit de la política per part de la societat”. Basa el seu discurs en la revolució de les xarxes socials i l’organització de grups no-polítics com el 15M. Va concloure la seva participació declarant que ”els polítics, des de la transparència, cal que acceptin les crítiques i propiciïn una democràcia més participativa”.

Al finalitzar l’acte, es va fer un torn obert de preguntes on els assistents van reflexionar sobre la figura de l’Ernest i sobre temes com ETA, Bildu i processos participatius en la presa de decisions per part de la ciutadania.

COMPARTIR