“Els i les cabrilenques se senten orgullosos de la Mostra i s’hi aboquen”

Text: Redacció
992

La Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans de Cabrils arriba un any més com a referent estival del Baix Maresme. Parlem amb Sílvia Vallbona Blanch, regidora de Turisme i Fires, sobre l’edició d’enguany.

Quines novetats presenta aquesta edició de la Mostra Gastronòmica?
A l’entrar a la regidoria al mes de juny, ja ens hem trobat la Mostra en marxa. Volem dotar de més valor afegit la pròpia Mostra, oferint noves activitats relacionades dins del recinte. Aquest any comencem duent a terme la ja tradicional trobada de col·leccionistes de plaques de cava dins del recinte, el diumenge a la tarda. I com a novetat, a l’estand del CEM hi haurà una activitat solidària on l’aportació que hi faci la gent es destinarà a “Amics de Can Ruti”.

Quin tipus de públic s’acosta a la Mostra?
La Mostra està oberta a tot tipus de públic, i crec que això és una de les seves fortaleses. Tan aviat et trobes parelles amb i sense nens, famílies on totes les generacions sopen plegades, grups d’amics de totes les edats que es retroben aquests dies… És el que té el bon menjar, que pot reunir al voltant d’una  taula a tothom.

Quines són les procedències dels visitants?
La Mostra és l’esdeveniment turístic més important de Cabrils, i ens agrada que sigui visitat tant pels habitants de Cabrils, que s’han fet seva la Mostra i ja l’esperen, com per molts visitants dels pobles del voltant, fins i tot de Barcelona. Com deia abans, molta gent ja té la Mostra marcada en vermell a l’agenda i que trien Cabrils i la Mostra perquè, vinguin d’on vinguin, retrobar-se amb família, companys i amics.

Hi ha turistes que venen a passar les vacances a la comarca entre el públic? Aconseguir-ho és un repte pendent?
La proximitat amb Barcelona fa que els pobles del voltant tinguem turistes cada cop durant més èpoques de l’any. A Cabrils, en els darrers anys, han proliferat els habitatges d’ús turístic, que han portat un nou tipus de visitant al poble. Cada cop tenim més famílies estrangeres que aprofiten la immillorable situació, clima i oferta de Cabrils per venir-hi a passar un dies. Estem segurs que aquesta gent acabarà venint a la Mostra, per la qual cosa hem de treballar també per poder oferir, en un futur no massa llunyà, els diferents serveis en diversos idiomes.

Com es treballa la mostra a nivell intern? Quins sectors del municipi participen en l’elaboració de la Mostra Gastronòmica?
Tot i que no l’hem comentada abans, perquè és un tema intern, és que per primer cop la Mostra estarà organitzada des de l’Ajuntament directament, a l’haver-se liquidat l’empresa municipal SEIPRO. Aquest fet ha provocat que, per exemple, calgués fer ordenances per regular tots els preus dels productes i serveis que s’ofereixen a la Mostra. També que els comercials i restauradors haguessin de fer més tràmits administratius per participar. Des d’aquí aprofito per demanar-los disculpes si els hi ha provocat molèsties, però és la única manera que tenim per fer-ho bé, i nosaltres ho volem fer bé.

Així doncs, lògicament a part de la gerència de la Mostra i l’àrea de turisme, totes les altres àrees de l’Ajuntament participen, amb més o menys intensitat, en la preparació de la Mostra. També participen restaurants, comerços, empreses i entitats del municipi a la Mostra. Com dèiem abans, els i les cabrilenques se senten orgullosos de la Mostra i s’hi aboquen.

Com incideix la Mostra en el ric potencial gastronòmic de Cabrils?
Cabrils és coneguda com a Vila Gastronòmica, però aquest sobrenom cal defensar-lo i explicar-lo sempre. I la Mostra és el millor anunci que tenim del potencial de Cabrils. La Mostra serveix per poder degustar el bon menjar que fan tots els restaurants, i per donar conèixer els diferents plats que aquests realitzen. La Mostra ha de ser pels restaurants una inversió, on durant les quatre nits tenen milers de potencials clients que si els enamoren, que ho faran, els podran visitar durant tot l’any.

Quins serien els reptes de futur que es plantegen des de l’organització?
Tal com vam dir en campanya electoral, i som dels que fem programa per complir-lo, volem adaptar la Mostra a les necessitats i tendències actuals.  Per una banda, la de la sostenibilitat, volem seguir treballant en la minimització de residus, el seu reciclatge i l’eliminació de tots els plàstics per passar a materials biodegradables.  També, com ja hem apuntat, volem dotar de valor afegit la visita a la Mostra, duent a terme una sèrie d’actes paral·lels i complementaris, per tal de crear una experiència que vagi més enllà del bon menjar.

COMPARTIR