“La nostra prioritat és que la Mostra segueixi sent un esdeveniment de referència al Maresme”

Text: Albert Calls  // Foto: Cedida
451

La regidora de Turisme i Fires de l’Ajuntament de Cabrils, Sílvia Vallbona Blanch, explica en aquesta entrevista com serà la nova edició de la Mostra Gastronòmica de Cabrils, en la seva plena represa, després de les afectacions dels darrers temps per la Covid-19.

L’edició d’enguany de la Mostra torna a celebrar-se de manera presencial, després del que s’ha viscut en els darrers temps per la pandèmia. Quines novetats destaquen en aquesta nova edició?

Després de 2 anys sense Mostra en tenim moltes ganes. Han sigut 2 anys que ens han paralitzat el projecte que volíem fer, adaptar la Mostra als temps actuals. I enguany comencem a fer canvis per fer-ho possible. El principal i més significatiu és el canvi en el preu del tiquet. Fins ara hi havia un preu únic de 5,50€ que et servia per a qualsevol dels plats que servissin els restauradors, enguany el preu del tiquet (el PELUT, tal i com se’ns coneix als cabrilencs i cabrilenques) serà de 1€. Els restauradors posaran preu als seus tastos, d’entre 2 i 6 peluts, i d’aquesta manera es podran degustar molts més plats. Aquest canvi ha sigut consensuat amb els restauradors i creiem que serà molt benvingut entre els visitants.

Altres canvis que veuran els visitants a primer cop d’ull són que les parades d’artesania ja no estan al carrer, tal i com demanaven des de fa temps, sinó dins del recinte, i que els estands deixen de ser de plàstic per passar a ser de fusta, aconseguint així un ambient més càlid i sostenible.

Quins representants de la Gastronomia participen en l’esdeveniment?

Enguany tenim 16 estands entre gastronomia i enoteca, dels quals 12 són de Cabrils. Això ens demostra que Cabrils hi ha una oferta gastronòmica important i variada.

I dels altres sectors, com l’artesania, etc.?

Comptarem amb la presència de 4 entitats del poble, 4 comercials dels quals 2 són de Cabrils i de 12 artesans de diferents procedències i de temàtica molt variada.

La Mostra té un públic consolidat, any rere any. Quines creu que són les claus de l’èxit?

Som gent sociable, i la Mostra permet fer retrobaments amb família, amics i coneguts. El fet que es faci a l’agost dins del marc de la Festa Major també ajuda molt. Ara hem de seguir treballant per seguir tenint una Mostra referent a la comarca.

“Després de 2 anys sense Mostra en tenim moltes ganes. Han sigut 2 anys que ens han paralitzat el projecte que volíem fer, adaptar la Mostra als temps actuals”.

A banda de l’Ajuntament, qui participa en l’organització d’aquesta edició de la Mostra?

Teníem clar que calia una gestió professional de l’organització, en tots els seus àmbits, donat el volum de feina que comporta. Per això aquest any la gerència la porta una empresa especialitzada en l’organització d’esdeveniments. El treball en equip ha estat molt bo, ja que en tot moment vetllen per l’essència de la Mostra tal i com nosaltres la volem

Quines són les directrius de futur que es plantegen de cara a la Mostra? Què els agradaria fer i no han pogut realitzar encara?

Com he comentat abans la nostra prioritat és que la Mostra segueixi sent  un esdeveniment de referència al Maresme i que l’anem adaptant als canvis que comporta l’actualitat. Dos anys sense Mostra no ens ho han permès, però seguirem treballant per fer-ho, sempre consensuat amb els principals protagonistes que són els restauradors i els visitants.

Quin tipus de públic ve a la Mostra i de quina procedència és majoritàriament?

És l’esdeveniment turístic més important que tenim a Cabrils i dins de la Festa Major, per tant tenim a tot el veïnat de Cabrils amb moltes ganes de Mostra. La gent dels Maresme, atreta pel reconeixement que té la gastronomia a Cabrils, també són part important de volum de visitants i, finalment, la proximitat a Barcelona també fa que tinguem turisme gastronòmic aquests dies que, després de provar els restaurants de Cabrils, repeteixen la visita durant altres èpoques de l’any.

COMPARTIR