Els darrers avenços en telefonia mòbil

Anna Lladó.  Periodista
567

Les últimes novetats en tecnologia mòbil no són revolucionàries, però sí que aporten avenços interessants, tal com s’ha posat de manifest durant el Mobile World Congress, a Barcelona.

L’estand de Samsung ha estat un dels grans protagonistes del congrés. Sobretot, gràcies al Galaxy S9 i la seva càmera súper potent, que ha agradat molt als assistents. La càmera té una obertura variable que permet obtenir millors imatges en condicions lumíniques adverses. També és possible fer fotos en súper càmera lenta i crear emojis personalitzats. A més, amb aquest mòbil podem fer una foto d’un aliment o plat i obtenir-ne, al moment, informació nutricional, així com la quantitat de calories.

Una altra de les càmeres que ha destacat al MWC, si tenim en compte el volum de persones que hi havia a l’estand del fabricant, és la del Sony Xperia XZ2, que permet fer fotografies en 3D, que es poden imprimir en tres dimensions. És possible, així, digitalitzar la cara d’una persona i fer que cobri vida en 3D. La companyia japonesa també remarca que es poden enregistrar vídeos de gran qualitat -en 4K HDR- i en slow motion.

D’altra banda, la càmera del mòbil d’LG, el V30s, reconeix l’objecte fotografiat i facilita l’accés directe a un enllaç que ens permet fer-ne la compra al moment.

Un altre dispositiu que ha cridat l’atenció aquest any, en aquest cas pel seu estil retro, és el Nokia 8110, que ja s’ha guanyat el sobrenom de ‘banana phone’ pel seu color groc cridaner. El mòbil, que es va fer famós amb la pel·lícula Matrix, té 4G i només costa 79 euros.

També cal esmentar el mòbil d’Irisbond, que es controla únicament amb el moviment dels ulls. Està fabricat especialment per a les persones amb problemes de mobilitat a les mans.

Deixant de banda els mòbils, en aquesta edició l’empresa xinesa Huawei ha presentat el seu nou portàtil, el MateBook X Pro, ultrafí, amb pantalla tàctil i que incorpora la càmera al teclat. Només cal prémer la tecla perquè hi apareixi.

Robots, llars intel·ligents i realitat virtual

Aquest any també s’hi han pogut veure robots, com ‘Pepper’, que pot fer tasques de recepcionista, parla cinc idiomes i reconeix persones i emocions, o ‘Robelf’, que és assistent de la llar i de seguretat.

A més, hem pogut comprovar com la llar intel·ligent cada cop guanya més importància. Per exemple, a l’estand de Samsung s’hi ha pogut veure un model de l’anomenat smart home, amb una nevera que indica els aliments que hi ha a l’interior i les calories que hem consumit. També ofereix receptes de cuina.

Com en edicions anteriors, la part lúdica ha arribat de la mà de la realitat virtual, que ha permès als assistents viatjar en una nau espacial o jugar a futbol sense sortir del recinte. Tot plegat, sense oblidar el 5G, que en un futur no gaire llunyà estendrà entre la població les connexions ultra ràpides.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí