Hamburgueses vegetals

Noemí Caupena.  instagram.com/greencookingqueen
624
Hamburguesa d’arròs

Cada vegada, i afortunadament, és més freqüent trobar persones interessades en canviar els seus hàbits alimentaris, ja sigui per motius de salut, per consciència amb el medi ambient o per motius ètics i morals. I un d’aquests canvis acostuma a ser el de substituir la carn i el peix per altres aliments i deixar de consumir-ne.

Donar aquest pas ja és un èxit i aprendre a cuinar de manera amorosa cap a un mateix i el nostre entorn (animals i medi ambient) representa un benefici enorme envers la nostra salut i la del planeta.

REALMENT NECESSITEM MENJAR CARN?

Sempre hem sentit a dir que el cos necessita proteïnes i que aquestes les obtenim a través de la carn. Doncs bé, és important saber que sí, que les proteïnes formen part d’una alimentació equilibrada, però no cal ni que siguin d’origen animal (els residus i el desgast metabòlic que li suposa al nostre organisme processar la carn no compensa ni de bon tros les proteïnes que ens aporta), ni han de ser el percentatge tan elevat que ens han fet creure (amb un 15% de la nostra alimentació en tenim suficient).

De debò ingerir un animal mort és saludable? Un animal que, per cert, era viu i van sacrificar. De veritat, en el segle XXI hem de matar per alimentar-nos? Menjar un cadàver ens aportarà salut?

COM SUBSTITUÏM LA CARN I EL PEIX?

La bona notícia és que a les nostres mans està fer uns àpats deliciosos i saludables i amb aliments 100% vegetals. Un bon exemple és fer hamburgueses vegetals de manera molt senzilla i fins i tot aprofitant restes de menjar.

Les nostres hamburgueses tindran proteïnes perquè estaran fetes de llegums i verdures. Ens aportaran carbohidrats si les fem d’algun cereal. Gaudirem menjant-les sabent que estem donant al nostre cos els nutrients que necessita i tindrem la pau i tranquil·litat de no haver participat en el patiment ni mort de cap animal.

Què més se li pot demanar a una hamburguesa???

L’elaboració de les nostres hamburgueses consistirà en processar tots els ingredients, en cas de necessitar aglutinar-los farem servir alguna farina (d’arròs, per exemple), donarem forma a aquesta massa i ho fregirem en una paella ben calenta. Així de senzill!!!

Cada cop està més clar que l’alimentació és un pilar fonamental en la salut i que aquesta es veu afectada amb el consum de carn. Molts estudis relacionen certes malalties i càncers amb el consum de productes càrnics, per tant deixar de menjar-ne sempre és guanyar salut.

Tant de bo aquestes idees i receptes et serveixin per gaudir d’una alimentació més respectuosa amb tu i l’entorn.

EXEMPLES D’HAMBURGUESES VEGETALS
 
BURGER DE QUINOA I FESOLS VERMELLS
Ingredients: 2T quinoa cuita / 1T fesols vermells / 1c all en pols / 1c comí / 1c pebre picant / 1c cúrcuma / 1c pebre negre / 1c herbes provençals / 1C llavors de carbassa / 1C salsa de soja / 3-4C farina d’arròs (opcional).
 
BURGER CIGRONS
Ingredients: 2T cigrons cuits / 1 ceba / 1 pastanaga / 1T bròquil (al vapor) / 1c sal / 1c cúrcuma / 1c pebre negre.
En aquest cas, primer saltejarem la ceba i la pastanaga i quan estiguin al punt li afegirem el bròquil. Ho barregem tot junt un parell de minuts i ara ja sí que podem posar tots els ingredients en un bol i triturar-ho.
 
BURGER ARRÒS
Ingredients: 2T arròs cuit / 1T blat de moro / 1/2T espinacs al vapor / 1/2T llavors de gira-sol / 1c anet / Sal i pebre.
 
T: Tassa (250 g.) / C: Cullera sopera / c: Cullereta de cafè.
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí